Harde woorden bij AZ: "Trainer voor het eerst echt boos gezien"

23 oktober 2022, 15:58

Bij het eerder nog uitstekend draaiende AZ is de derde nederlaag op rij hard aangekomen. De Alkmaarders verloren op bezoek bij Excelsior met 2-1, waarna aanvoerder Jordy Clasie gefrustreerd voor de camera verscheen. Hij vertelde onder meer dat er na de eerste helft in de kleedkamer harde woorden zijn gevallen.

"Als je zo schandalig speelt als wij in de eerste helft, dan verdien je het ook niet", luidde de conclusie van Clasie voor de camera van ESPN. "Hoe we ons vandaag presenteerden, zowel aan de bal als zonder bal... De wil om te winnen, die was er zeker de eerste helft niet. Je zag het aan de concentratie bij de hele ploeg. Slordige ballen, makkelijke goals weggeven. Als je zo speelt, dan verlies je ook hier."

Uiteraard werd dat in de rust ook duidelijk aangegeven. "Ik denk dat het een van de eerste keren was dat iedereen echt boos en gefrustreerd was in de rust." Wie het woord namen, wilde hij niet zeggen. "Ik hoef geen namen te noemen. We hebben meerdere spelers die wat zeggen. En het was ook een van de eerste keren dat ik de trainer echt boos heb gezien. En volledig terecht ook. Ik hoef er niet in detail over te vertellen, maar als iemand boos is, dan is hij goed boos."

Terug naar de basis

Na de eerdere nederlagen tegen Apollon Limassol en Feyenoord was het de derde keer op rij dat AZ als verliezer van het veld stapte. Dat terwijl de ploeg kort daarvoor nog de bovenste plaats in de Eredivisie in handen had. "We zaten in een fantastisch ritme. Maar als je de laatste drie wedstrijden verliest, dan moet je naar jezelf gaan kijken", aldus Clasie. "We moeten terug naar de basis, keihard werken. We mogen niet denken dat het soms ook op 95% kan. Dan verlies je wedstrijden. Dat zag je in de laatste drie potjes die we verloren, daar waren we gewoon niet onszelf. Dat is iets dat we als team heel snel moeten gaan omdraaien."

Lees ook: AZ is het helemaal kwijt: derde nederlaag op rij bij Excelsior

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen