Janssen: "Mexico op één, België op twee en Nederland op drie"

14 oktober 2022, 17:48

Vincent Janssen schat het niveau van de competities in Mexico en België hoger in dan dat van de Eredivisie. Met name in verdedigend opzicht is er voor de Nederlandse clubs nog voldoende ruimte voor verbetering, stelt de spits van Antwerp in de podcast Eleven Insiders.

"Ik zou Mexico op één zetten, België op twee en Nederland op drie", antwoordt Janssen als hem gevraagd wordt een ranking te maken. "In Nederland heb ik het idee dat de centrale verdediger móét kunnen voetballen. In België hoeft dat niet per se", aldus de spits.

Janssen begon zijn carrière bij Almere City en speelde daarna voor AZ, Tottenham Hotspur, Fenerbahçe en Monterrey. Sinds deze zomer speelt hij in België, waar in zijn ogen beter wordt verdedigd dan in Nederland. "Daar ligt het voetbal centraal en worden in de opbouw meer fouten gemaakt. Een speler die verdedigend iets minder maar voetballend beter is, zou in Nederland eerder spelen dan in België. In België is het andersom. Afgelopen week speelden we tegen Sint-Truiden. Zij speelden achterin als een blok. In Nederland zijn er heel weinig clubs die dat doen."

Vooralsnog weet Janssen het doel makkelijk te vinden in de Belgische competitie. Na elf wedstrijden staat de teller op zeven doelpunten. De goede prestaties van Janssen in het shirt van Janssen gaan hem waarschijnlijk een plek in de WK-selectie van het Nederlands elftal opleveren, zeker nu zijn concurrent Brian Brobbey bij Ajax weinig aan spelen toekomt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Koningtoto
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

België op 2 🤣🤣🤣🤣🤣 wat een flapdrol

BredaTillIDie
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wat een dom gelul van de slechtste voetballer ooit in de premier league.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen