'KNVB zet na ophef streep door nieuwe OneLove-actie'

21 oktober 2022, 09:01   Bijgewerkt: 21 oktober 2022, 12:23
Foto: © ProShots

De KNVB heeft een streep gezet door een nieuwe OneLove-actie die in afsluitende Eredivisie-speelronde voor het WK in Qatar had moeten plaatsvinden. Dat heeft sportmarketeer Chris Woerts donderdagavond onthuld bij Vandaag Inside. De actie is afgeblazen vanwege de ophef van afgelopen weekend.

Met de OneLove-campagne wil de KNVB een signaal tegen discriminatie afgeven. Een van de onderdelen van de campagne is het dragen van een speciale aanvoerdersband. Bijna alle captains van de achttien Eredivisie-clubs deden dat afgelopen weekend, maar Orkun Kökcü (Feyenoord) en Redouan El Yaakoubi (Excelsior) niet. Kökcü voelde zich vanwege zijn geloof niet goed bij de regenboogband, terwijl El Yaakoubi de boodschap 'veelomvattender' wilde maken.

De twee bevinden zich sindsdien in een storm van kritiek. De KNVB was voornemens om over een maandje alle Eredivisie-aanvoerders te vragen de regenboogband opnieuw te dragen, maar dat zal na alle commotie niet meer gebeuren. "Het was de bedoeling dat in de laatste speelronde van de Eredivisie, voorafgaand aan het vertrek van het Nederlands elftal in Qatar, ze weer met z'n allen met de OneLove-band zouden spelen. Maar dat is vandaag afgeblazen. Het gaat niet meer gebeuren. De KNVB is bang dat de discussie straks niet gaat over de OneLove-band, maar over wie de band gaat dragen", aldus Woerts.

"Dat vind ik ook slecht. Dat vind ik écht slecht", reageert René van der Gijp. Johan Derksen heeft er ook zijn mening over. "Er zijn een paar honderd voetballers en er zitten een paar bij die dat niet willen. Iedere Marokkaanse jongen moet dat met de familie overleggen voordat hij dat doet. De tijden dat de KNVB kan zeggen dat iedereen zo'n band moet dragen, zijn voorbij. Daar moet je mee dealen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Bigideas
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Met hoeveel hier al over gezegd is, hoe zit het nou eigenlijk met hoe Tadic het uitgevoerd heeft? Ik ving iets op dat hij de normale band er (half?) overheen had gedragen oid en later af had gedaan? Wat was daar de uitleg bij?

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dat is ajax dat telt niet mee. Alleen kokcu is belangerijk voor de deuggemeenschap. Nu ook weer boven dit topic . Hopelijk heeft de knvb nu door dat we voetbal niet steeds moeten gebruiken voor alles. Doe je dat wel heeft een ieder het recht om daar wel of niet aan mee te doen .

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen