Naam Pochettino geopperd als eventuele opvolger Schreuder

10 oktober 2022, 18:50

Als Ajax afscheid zou nemen van Alfred Schreuder en Henk Spaan zijn opvolger zou mogen kiezen, dan zou Mauricio Pochettino het voor het zeggen krijgen in de Johan Cruijff ArenA. Op dit moment is er geen sprake van een eventueel ontslag van Schreuder, maar de trainer staat vanwege de tegenvallende prestaties en het matige spel van de voorbije weken wel onder druk.

Het is eigenlijk nog te vroeg om te speculeren over een opvolger van Schreuder en dat vindt Spaan ook, maar toch doet de journalist het in zijn column in Het Parool. 'Ik zou niet kiezen voor Peter Bosz, tenzij je Berghuis en Taylor als nieuwe centrale verdedigers ziet. Ja ja, ik overdrijf, vertel mij wat. De hyperbool is het verdienmodel van de columnist, een métier dat ik sinds augustus 1973 beoefen', aldus Spaan.

De bij Olympique Lyon ontslagen Bosz staat dus niet bovenaan het lijstje van Spaan. De eveneens clubloze Mauricio Pochettino wel. 'Mocht Ajax hem willen benaderen, laat hem dan niet bellen door een ondergeschikte. De man is Argentijn. Dan wordt het tijd dat Van der Sar uit zijn schulp kruipt en zelf de telefoon pakt', aldus de journalist. 'Pochettino voelt zich onmiddellijk gewaardeerd. Desnoods maak je een afspraak in Buenos Aires, of waar deze wereldburger ook woont. Vraag of hij kan leven met Blind als technisch directeur. Zo ja, vastleggen met handdruk. De man is steenrijk, veel meer dan Tadic hoeft hij niet te verdienen.'

Pochettino werd in juli ontslagen door Paris Saint-Germain en zit sindsdien zonder werkgever. Als trainer was de Argentijn eerder werkzaam voor Espanyol, Southampton en Tottenham Hotspur. Pochettino is de afgelopen maanden met meerdere clubs uit diverse Europese topcompetities in verband. Redelijk recent nog met OGC Nice. Een aanbieding van de Franse club zou hij naast zich neer hebben gelegd.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Paulito
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik zou Tadic trainer maken en hijzelf denk k ook.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen