PEC haalt opgelucht adem; Jong PSV maakt gehakt van Helmond

24 oktober 2022, 21:55

PEC Zwolle heeft de overwinningen op Heracles Almelo en HHC Hardenberg (beker) een goed vervolg geven. Van harte ging het niet, maar hekkensluiter Jong FC Utrecht werd met 0-1 verslagen. Daardoor klimmen de Zwollenaren over MVV Maastricht heen naar de tweede plaats en verkleinen ze de achterstand op Heracles Almelo weer tot twee punten. Ook Jong PSV kan drie punten bijschrijven.

Jong FC Utrecht - PEC Zwolle 0-1

Na de overwinningen van Heracles Almelo en MVV Maastricht wist PEC Zwolle wat het te doen stond op bezoek bij Jong FC Utrecht: winnen. En dat werd natuurlijk ook wel verwacht van de ploeg van Dick Schreuder. Maar van harte ging het zeker niet. Na een uiterst teleurstellende eerste helft waren de beste kansen na rust voor Jong FC Utrecht. Eerst schoot Eliano Reijnders net naast, waarna doelman Jasper Schendelaar reddend moest optreden op een poging van Derensilo Sanches Fernandes. De verlossing voor de Zwollenaren kwam in minuut 67: Thomas van den Belt schoot raak uit een vrije trap.

Jong Ajax - VVV-Venlo 1-1 

Als je op maandagavond in actie komt tegen een beloftenploeg, weet je dat de kans groot is dat er spelers van de hoofdmacht op het veld verschijnen. En dat was dan ook het geval bij Jong Ajax-VVV-Venlo. De Amsterdammers traden aan met Francisco Conceição en Lorenzo Lucca. Beiden vielen twee dagen geleden nog in bij Ajax in de uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk. Op De Toekomst konden zij het verschil echter niet maken. VVV-Venlo opende na 29 minuten de score via Sven Braken, maar Christian Rasmussen maakte twee minuten later alweer gelijk. In de tweede helft werd er niet gescoord, waardoor beide ploegen genoegen moesten nemen met een punt.

Jong PSV - Helmond Sport 6-0

Ook Jong PSV trad vanavond aan met een sterk elftal. Zo maakten onder meer Richard Ledezma, Johan Bakayoko en Sávio hun opwachting in de thuiswedstrijd tegen Helmond Sport. Met de versterkingen uit de hoofdmacht was Jong PSV veel te sterk voor de bezoekers uit Helmond. Na nog geen uur spelen stond het al 4-0. Bakayoko had de score geopend uit de strafschop, waarna Sávio met zijn eerste doelpunt sinds zijn komst naar Nederland de ruststand op 2-0 bepaalde. In de tweede helft liepen de Eindhovense beloften via Matthijs Tielemans (tweemaal), Simon Colyn en Jason van Duiven uit naar een 6-0 overwinning.

Overige uitslagen:

Jong AZ - Telstar 0-0

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen