Phillip Cocu mag eindelijk juichen: Vitesse verlaat laatste plaats

15 oktober 2022, 23:06
Phillip Cocu mag eindelijk juichen: Vitesse verlaat laatste plaats

Vitesse heeft eindelijk de weg omhoog ingeslagen na een aantal moeizame weken. De ploeg van Philip Cocu begon als hekkensluiter aan het duel met SC Cambuur, maar verlieten die positie na een klinkende 0-3 overwinning. Doelpunten van Ryan Flamingo, Kacper Kozlowski en Sondre Tronstad bezorgden de Arnhemmers eindelijk weer eens wat vreugde.

De thuisploeg zat na de 3-0 overwinning op PSV op een high, maar kwam afgelopen weekend bij Go Ahead Eagles niet verder dan 0-0, waardoor ze zich nog altijd dichtbij de degradatiezone begeven. Helemaal onderaan de ranglijst, in die degradatieplekken, stond opponent Vitesse. De Arnhemmers kenden een verschrikkelijke seizoensstart en wilden daar maar wat graag iets aan veranderen. De ploeg van Philip Cocu wachtte al meer dan een maand op een overwinning, die flink nodig was gezien de competitiestand.

Vitesse begon dan ook goed aan het duel en had duidelijk de overhand. Het duurde dan ook niet lang voordat de ploeg gevaarlijk werd voor het doel van Joao Virginia en halverwege de eerste helft was het dan ook raak. Een voorzet van Maximilian Wittek uit een vrije trap belandde voor de voeten van Flamingo, die hem op zijn beurt tegen de touwen werkte: 0-1. Hierna boden de Leeuwarders wat meer tegenstand, maar tot een gelijkmaker kwam het niet. Voor het doel van Virginia werd in het slot van de eerste helft meerdere malen om een strafschop geschreeuwd, maar dat bleef de doelman door het haviksoog van de VAR bespaard.

Zo heeft Vitesse eindelijk de weg omhoog ingeslagen, na een lange reeks aan puntverlies. De mannen van Cocu verlaten hiermee hun positie als hekkensluiter en zal deze vorm door willen zetten wanneer FC Emmen volgend weekend op bezoek komt, maar eerst volgt het bekerduel met Kozakken Boys. De Leeuwarders mogen deze verliespartij herstellen tegen Rijnvogels in de beker, waarna FC Twente op ze wacht.

Opstellingen en beoordelingen:*

SC Cambuur: Virginia 6; Schmidt 5.5, Bergsma 6 (79. Balk -), Tol 6, Bangura 5.5; Jacobs 5 (45. Hoedemakers -), Paulissen 5.5, Van Kaam 5 (71. Breij -); Van der Water 5, Uldrikis 5 (63. Smit 6), Mambimbi 5.5 (63. Sambissa 6).

Vitesse: Scherpen 6 (56. Reiziger 6); Arcus 6.5, Ferro 6, Meulensteen 6, Wittek 6.5; Tronstad 6.5, Bero 6.5, Flamingo 7; Kozlowski 7 (75. Cornelisse -), Bialek 6 (75. Yapi -), Vidovic 6.5.

Man of the Match: Kacper Kozlowski

*spelers moeten minimaal twintig minuten meedoen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Nog geen account bij Jacks.nl? Ontvang hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen