Situatie bij Ajax frustreert Huntelaar niet: "Een momentopname"

8 oktober 2022, 12:02

De twijfel over de afgelopen transferperiode is na de pijnlijke nederlaag van Ajax tegen Napoli niet toegeslagen bij Klaas-Jan Huntelaar. De Amsterdammers raakten de voorbije zomer een hoop belangrijke spelers kwijt, maar gaven tegelijkertijd een recordbedrag uit op de transfermarkt. Huntelaar is van mening dat hij, samen met technisch directeur Gerry Hamstra, een Ajax-waardige selectie heeft samengesteld.

Ajax raakte deze zomer onder meer Antony, Lisandro Martínez, Sébastien Haller, Ryan Gravenberch, Nicolás Tagliafico en Noussair Mazraoui kwijt. Daar werden onder anderen Steven Bergwijn, Calvin Bassey, Brian Brobbey (definitief) en Owen Wijndal voor teruggehaald. "We hebben vertrouwen in de nieuwe spelers. Martínez en Antony hebben ook de tijd gekregen om zich te ontwikkelen tot de spelers die ze hier zijn geworden. Wij zijn overtuigd van de kwaliteiten van elke speler in deze selectie. Een deel staat aan het begin van hun loopbaan. Zij krijgen de tijd te groeien. Als je ziet wie en hoeveel er zijn vertrokken, kun je spreken van de opbouw van een nieuw team", aldus Huntelaar in een uitgebreid interview in De Telegraaf.

De oud-spits is het oneens met de stelling dat Ajax te veel spelers heeft verkocht. "Al vind ik wel dat we te veel spelers zijn kwijtgeraakt. Normaal wil je dat er één of twee spelers weggaan. In dit geval de twee toptransfers sluiten", doelt Huntelaar op Antony en Martínez, die beiden voor tientallen miljoenen aan Manchester United werd verkocht. "Maar er waren spelers transfervrij en er waren afspraken gemaakt mee te werken aan een transfer. Dat moeten we in de toekomst voorkomen."

Van de nieuwelingen zijn op dit moment alleen Bassey en Bergwijn basisspeler. "Dat is een momentopname. Het gaat ons er niet om hoeveel basisspelers wij hebben aangetrokken. Het gaat ons om de kwaliteit en de potentie van de selectie. Sommige spelers hebben wij ook niet gekocht met het idee dat ze gelijk basisspeler zouden zijn. Wij willen Europees overwinteren en kampioen worden. En we winnen de beker het liefst ook natuurlijk. Maar die andere twee prijzen hebben prioriteit. Die zijn de doelstelling en daar hebben wij een selectie op samengesteld."

Schreuder

Ajax heeft met Alfred Schreuder sinds deze zomer een nieuwe trainer. Hij is in de ogen van Huntelaar nog altijd de ideale trainer voor de Amsterdammers. "Hij laat zijn teams aanvallend spelen en hij is tactisch sterk. Hij weet welke posities je moet bezetten om uiteindelijk gevaarlijk te worden voor de goal en om wedstrijden te kunnen beslissen. Hij heeft persoonlijkheid, kan het spelsysteem goed uitleggen en trainen, waardoor je over een lange tijd de patronen gaat zien van een aanvallende ploeg, die de tegenstander kan domineren. En ik heb Alfred zelf meegemaakt. Dus dat geeft ook een bepaald gevoel en meer zekerheid

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen