'Steraankoop' Bazoer opmerkelijke bankzitter bij AZ

9 oktober 2022, 11:58   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Riechedly Bazoer (25) was in de afgelopen transferperiode misschien wel dé verrassing van koploper AZ. Toch heeft de middenvelder zich nog niet in de basis gespeeld van de Alkmaarders, mede door de goede prestaties van de formatie van Pascal Jansen. En Bazoer kan daar wel begrip voor opbrengen.

"De trainer maakt zijn keuzes en ik moet mezelf laten zien. Dat heb ik gedaan en ik klop nadrukkelijk op de deur. Maar je kunt moeilijk zeggen dat de ploeg niet draait", heeft Bazoer begrip voor de situatie in Alkmaar. "We zij koploper in de competitie en hebben negen uit drie in de Conference League. Er valt bij AZ niks te klagen. Ook niet door mij."

De middenvelder kreeg speeltijd tegen FC Groningen na het uitvallen van Dani de Wit en deed dat goed, maar zijn concurrent herstelde wonderwel snel van hamstringklachten. "Zoveel tijd zat er niet tussen de twee duels. En maandag trainde hij nog gewoon apart van de ploeg. Woensdag draaide hij echter al weer volle bak met de groep mee en werd hij goed genoeg bevonden om te starten. De trainer maakt zijn keuzes", aldus Bazoer, die weet dat zijn speeltijd nog wel komt. 

Lees ook: Van Virgil tot Danjuma en Rekik: de beste Nederlanders op FIFA 23

"Omdat we veel wedstrijden in een relatief korte periode spelen, weet je gewoon dat er blessures en schorsingen gaan komen. Dan is het heel erg belangrijk dat je iets achter de hand hebt, zoals bij ons duidelijk het geval is", vond de middenvelder, die tot dusver zeven officiële wedstrijden speelde voor AZ. Alle wedstrijden waarin hij minuten maakte, deed hij dat echter wel als invaller. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen