Tiki-taka-doelpunt hoogtepunt bij nieuwe zege Real Madrid

5 oktober 2022, 23:00
Tiki-taka-doelpunt hoogtepunt bij nieuwe zege Real Madrid

Real Madrid staat al met één been in de knock-outfase van de Champions League. De ploeg van trainer Carlo Ancelotti was woensdagavond met 2-1 te sterk voor Shakhtar Donetsk. Eerder werden ook al Celtic (0-3) en RB Leipzig (2-0) opzij gezet. Volgende week kunnen de Madrilenen zich al verzekeren van kwalificatie voor de achtste finale en de groepswinst.

Real Madrid liet afgelopen weekend punten liggen tegen Osasuna (1-1) en had zodoende wat recht te zetten tegen Shakhtar Donetsk, dat in de eerste twee groepsduels vier punten veroverde. De wedstrijd begon goed voor de Madrilenen, die in de dertiende minuut door een doelpunt van Rodrygo op voorsprong kwamen. De Braziliaan kreeg op de rand van het strafschopgebied de bal voor zijn voet en schoot raak in de verre hoek.

Twintig minuten later volgde ook de 2-0. Het was een doelpunt van grote schoonheid.  De Madrileense aanval verliep via Karim Benzema, Rodrygo en Vinícius Júnior. Laatstgenoemde was het eindstation van de vloeiende aanval en liet Shakhtar-doelman Anatoliy Trubin kansloos. De Oekraïeners deden via Oleksandr Zubkov nog wat terug, maar konden niet voor een stunt in Santiago Bernabéu zorgen.

Real Madrid staat na de zege op Shakhtar Donetsk op negen punten uit drie wedstrijden. De club uit Oekraïne behoudt ondanks de nederlaag de tweede plaats in Groep F. Over een week nemen de clubs het weer tegen elkaar op. Die wedstrijd wordt vanwege de oorlog in Oekraïne in het Poolse Warschau gespeeld.

Nog geen account bij Jacks.nl? Ontvang hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen