Van de Kerkhof maakt gehakt van PSV: "Je moet je diep schamen"

3 oktober 2022, 14:43

Na de pijnlijke nederlaag tegen FC Twente leek PSV niet nóg dieper door de ondergrens te kunnen zakken. Maar op bezoek bij SC Cambuur bleek niets minder waar. PSV was geen schim van de ploeg die twee weken geleden nog te sterk was voor Feyenoord en ging in Leeuwarden met 3-0 onderuit. Clubicoon Willy van de Kerkhof wist niet wat hij meemaakte.

Van koploper tot de nummer drie, met twee punten minder dan lijstaanvoerder AZ. Daar had niemand bij PSV rekening mee gehouden toen het afgelopen zaterdag begon aan de uitwedstrijd tegen SC Cambuur. Ruud van Nistelrooij zei na de thuiswedstrijd tegen Feyenoord dat het de 'beste wedstrijd van het seizoen' was en koos in Leeuwarden dan ook voor dezelfde elf. "Maar als je de matige inzet en het spelniveau van PSV zaterdag zag, tegen een van de degradatiekandidaten in de Eredivisie dit jaar… Je moet je diep schamen om zo'n spel op de mat te leggen", zei Van de Kerkhof in het radioprogramma 'WAKKER!' op Omroep Brabant.

Het clubicoon heeft geen goed woord over voor het optreden van PSV. "Het is te triest voor woorden dat een elftal op dit niveau zich zo laat afslachten door Cambuur. Dit mag niet gebeuren, ik heb hier geen woorden voor. Ik ben er dit weekend echt ziek van geweest. Dit kan toch niet? Op dit niveau mag je van dit soort ploegen in ieder geval niet verliezen." Van de Kerkhof is van mening dat PSV alle wedstrijden tegen ploegen uit het rechterrijtje moet winnen. Dat de Eindhovenaren daartoe blijkbaar niet in staat zijn, is volgens hem de reden 'waarom dit PSV nog niet aan de top staat'.

Van de Kerkhof concludeert dat er veel werk aan de winkel is voor Van Nistelrooij. "Topclubs in Europa spelen thuis en uit minimaal gelijk tegen kleinere clubs en vaak winnen ze die wedstrijden makkelijk. Wij zijn nog niet op dat niveau waar we willen en denken te zijn." Donderdagavond krijgt PSV de kans zich te revancheren. Dan nemen de Eindhovenaren het in de Europa League op tegen FC Zürich. Na het gelijkspel tegen FK Bodo/Glimt – en de nederlaag bij SC Cambuur – telt alleen de overwinning.

Lees ook: Dit deden de Europese opponenten van Ajax

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Paulito
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Cambuur uit kan lastig zijn. Cambuur heeft ook Ajax 2x uit de beker gegooid. Ajax laat het liggen in Deventer, creëerde niets. Geef Ruud gewoon wat tijd. Bommel werd er te snel uitgestuurd.

gentle
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Ag wat volgende week zeggen de demente gebroeders weer ….psv wordt kampioen.

KROTJE
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Ha Gentle, "PSV wordt kampioen". Dan wordt PSV met hun voetbal, kampioen van de allerzwakste competitie in de wereld, nog zwakker dan die van Hong Kong. Dit geloof je zelf toch niet ? En met je opmerking geef je AZ het brevet van onvermogen, nou misschien heb je wel gelijk, PSV de "topclubpenaltyGözbüjük" club wordt inderdaad kampioen. Wordt gezellig op Stratumeind ........

Roope
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

dit soort kritiek is niet "gehakt maken" van prestaties. Dit is gewoon afgeven en ongenoegen uiten. Potje leeglopen dus. Waarom worden dit soort figuren die niet verder komen dan 'triest', 'geen woorden voor', 'mag niet gebeuren', etc., gevraagd om analyses? Hier wordt toch niemand wijzer van? Ik wil horen/lezen waar het fout is gegaan. Was het opstelling? Was het conditioneel? Tactiek? Wissels? Individueel falen? Al dat soort zaken maken een analyse. Wily van de Kerkhof is niets minder dan een douchekop.

LM89JWZ
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Eens. De analyses van 'deskundigen' is doorgaans niet heel veel wijzer dan wat een pak Brinta je kan vertellen. Simpele analyse bij PSV: Waarom houden ze nou nooit de nul? Waarom áltijd een doelpunt tegen? Er is van de zomer niet echt geïnvesteerd in de verdediging. Die was vorig jaar al ontzettend zwak en dit jaar dus ook. Ik ben benieuwd waar het fout gaat bij die jongens. En hoe zit het met die nieuwe keeper? Die zou o-zo geweldig moeten zijn, maar heeft zich nog nergens echt kunnen bewijzen. Feit dat PSV iedere wedstrijd 2-3 doelpunten tegen krijgt, helpt daar ook niet bij natuurlijk.

KROTJE
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Willy was één van , misschien de betse "stofzuiger"van Oranje geweest. Hij en zijn broer, de echte PSV-iconen, hebben recht van spreken. Op je vraag waar het fout is gegaan: "zwakke trainer, wel een lieverd en PSV heeft nog steeds en misschien voor altijd een familie-imago, geen vechters als bij Twente en dit telt niet in het huidige professionele voetbal. Bewiis is geleverd: 3-0 verlies van een Cambuur en de wijze waarop, hoe".

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen