Van der Vaart analyseert situatie Blind: "Dat vind ik apart"

24 oktober 2022, 08:03

De kritiek die Daley Blind de laatste weken te verduren krijgt is niet mals. Ondanks zijn tegenvallende vorm is de 32-jarige verdediger nog altijd basisspeler bij Ajax. Rafael van der Vaart vindt dat maar vreemd, terwijl Pierre van Hooijdonk het idee heeft dat Blind gebukt gaat onder de kritiek.

Voor Blind duurde de wedstrijd tegen RKC Waalwijk (1-4) van afgelopen zaterdag een helft. Halverwege werd hij door Alfred Schreuder in de kleedkamer achtergelaten. De gele kaart die Blind vlak voor rust kreeg was reden om in te grijpen, zo legde de trainer na afloop uit. De wissel kan echter niet helemaal los worden gezien van de mindere wedstrijd die Blind speelde. En het was zeker niet de eerste keer de laatste weken een van de minderen aan Ajax-zijde was.

Lees ookSchreuder haalt Blind opnieuw naar de kant: "Was niet moeilijk"

"Hij is aan de bal een geweldige voetballer en kan op alle posities spelen, maar is op geen enkele positie de beste", stelt Van der Vaart aan tafel bij Studio Voetbal. "Voor een trainer is dat lekker, want er is altijd wel iemand geblesseerd. Maar er is eigenlijk een betere linksback en een betere centrale verdediger. Toch speelt hij altijd, ook bij het Nederlands elftal. Of ik hem voor de internationale wedstrijden goed genoeg vindt? Op dit moment niet, want hij gaat heel vaak de fout in. Ik heb het gevoel dat er altijd een positie voor hem gecreëerd wordt. Dat vind ik apart. Als je in een slechte fase en niet goed speelt, is het niet erg als je op de bank wordt gezet. Ik vind het gek dat hij onomstreden is."

Van Hooijdonk stipt aan dat Blind door veel trainers als een verlengstuk wordt gezien. "Hij is tactisch sterk, veel op inzicht spelend. Als de trainer hem een boodschap meegeeft, komt het in principe wel goed. Hij kan dingen veranderen in het veld, indien nodig", aldus de oud-aanvaller, die denkt dat Blind gebukt gaat onder de kritiek die hij de afgelopen tijd heeft gekregen. "De kritiek over zijn snelheid is nooit anders geweest, maar ik zie het ook terug in zijn gedrag. Bijvoorbeeld bij die overtreding van Kramer, daar was hij helemaal over de kook. In een interview van een week, anderhalve week geleden was hij kribbig. Hij speelt niet goed, maar de kritiek spitst zich wel echt toe op hem."

ACTIE: Wint Feyenoord van Sparta zondag? Dan win je €100,00 met één euro inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen