Van Nistelrooij: "Deze nederlaag komt knetterhard aan"

1 oktober 2022, 19:08

Ruud van Nistelrooij stond na afloop van de nederlaag van PSV bij SC Cambuur (3-0) aangeslagen de camera's van ESPN te woord. De trainer had gehoopt met een overwinning het blok wedstrijden na de interlandbreak af te trappen, maar kwam bedrogen uit. Ook Cody Gakpo was geschrokken van het spel van PSV, dat kansloos onderuit ging in Leeuwarden. 

"Deze nederlaag komt knetterhard aan", was Van Nistelrooij eerlijk na afloop. "Om hier met 3-0 te verliezen is pijnlijk", vervolgde hij. De trainer kon zo kort na het duel nog niet direct de vinger leggen op de oorzaak van de nederlaag, maar had wel een idee: "We hadden moeite voorin, geen stootkracht, konden de tegenstander niet constant onder druk houden." Vooruitkijkend op het Europese programma van aankomende week, hoopt Van Nistelrooij op een reactie van zijn ploeg. "We moeten zorgen dat we er donderdag weer staan. Dat zijn we aan iedereen verplicht." PSV speelt dan een Europa League-duel tegen FC Zürich

Ook aanvoerder Cody Gakpo had geen goed woord over voor het spel van zijn elftal. "Dit was PSV-onwaardig", zei Gakpo. "Het was gewoon niet goed." PSV had niet laten zien wat het vooraf had afgesproken: "De insteek was om druk te zetten, maar zij kwamen daar een paar keer goed onderuit." Gakpo was in de interlandperiode nog uitblinker bij Oranje tegen Polen, en in de laatste wedstrijd voor de break ook belangrijk voor PSV tijdens de overwinning op Feyenoord (4-3). "Dit is ook voetbal", stelde de aanvoerder vast, "tegen Feyenoord was het allemaal goed, maar nu was het onder de maat. Dat mag niet meer voorkomen."

PSV begon als koploper aan het duel in Leeuwarden, maar moet vrezen dat die positie na deze speelronde door Ajax wordt bekleed. De Amsterdammers komen later op de avond thuis in actie tegen Go Ahead Eagles en hebben aan een punt genoeg om de Eindhovense rivaal voorbij te steken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen