Willem II onderuit in ontsierde derby; ongekende cijfers Wiegman

7 oktober 2022, 23:27   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

FC Den Bosch heeft de Brabantse derby tegen Willem II vrijdagavond met 1-2 gewonnen. De verrassende zege van de nummer achttien van de Keuken Kampioen Divisie was echter niet het voornaamste verhaal van de avond. De wedstrijd werd namelijk ontsierd door ongeregeldheden op de tribunes.

In eerste instantie werd er slechts iets meer dan een kwartier gevoetbald in Tilburg. In dat kwartier had Faris Hammouti FC Den Bosch al binnen een minuut op voorsprong gezet, wat hem en zijn ploeggenoten op een bierdouche van boze thuissupporters kwam te staan. Toen er een kwartier later ook vuurwerk op het veld werd gegooid, besloot scheidsrechter Martin Pérez dat het mooi was geweest. Hij staakte de wedstrijd en stuurde de spelers van beide clubs naar binnen. Of er nog gevoetbald zou worden, bleef lang onduidelijk.

Pas zo'n anderhalf uur later ging de bal toch weer rollen in het Koning Willem II Stadion. De supporters van Willem II waren de enige die dat zagen gebeuren, want het uitvak was kort daarvoor leeggeveegd door de ME. Toch waren het de bezoekers die - op het veld althans - het meest te vieren hadden. Kort na rust maakte Hammouti namelijk ook nog de 0-2, terwijl Wessel Dammers tegen het einde van de eerste helft al rood pakte en zijn ploeg met tien man achterliet. Die tien kwamen via Jesse Bosch nog wel tot een aansluitingstreffer, maar genoeg voor een resultaat was dat niet meer. Willem II verloor op een trieste avond met 1-2 van FC Den Bosch.

Engeland (v) - Verenigde Staten (v) 2-1

Op dezelfde avond wisten de vrouwen van Engeland een oefeninterland tegen de Verenigde Staten met 2-1 te winnen. Lauren Hemp en Georgia Stanway maakten de doelpunten voor de ploeg van de Nederlandse Sarina Wiegman, terwijl Sophia Smith voor de enige Amerikaanse treffer zorgde. Hoewel er niets op het spel stond, betekende de Engelse zege op de wereldkampioen wel dat Wiegman haar ongekende cijfers met het land voortzette.

De voormalig bondscoach van de Oranje Leeuwinnen ging in de nazomer van 2021 aan de slag bij de Engelse vrouwen. Sindsdien speelde het land 23 wedstrijden, waarna het nog altijd ongeslagen is. 21 wedstrijden werden gewonnen, twee eindigden in een gelijkspel. Sinds Wiegman het roer overnam heeft Engeland een doelsaldo van 120 doelpunten voor en zes tegen.