Wisselbeleid Van Nistelrooij roept vragen op: "Grote twijfels"

3 oktober 2022, 09:45

PSV en Ruud van Nistelrooij dachten na de 4-3 overwinning op Feyenoord de smaak weer te pakken te hebben. Maar afgelopen zaterdag in Leeuwarden bleek niets minder waar. De Eindhovenaren leden een gênante 3-0 nederlaag en staan daardoor weer met beide benen op de grond. Valentijn Driessen heeft zijn twijfels over Van Nistelrooij.

De twee weken vóór afgelopen periode ging het van hot naar her bij PSV. De Eindhovenaren verloren bij FC Twente, kwamen in de Europa League niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen FK Bodo/Glimt en kregen een paar dagen later RKC Waalwijk pas in de blessuretijd over de knie. Bovendien stapte John de Jong op als technisch directeur. Dat laatste gebeurde een paar dagen voor de kraker tegen Feyenoord. Maar in die wedstrijd was er niets van de onrust terug te zien op het veld. PSV won met 4-3 en heroverde de koppositie op Ajax.

Twee weken later is de ploeg van Van Nistelrooij echter terug bij af. Het leek helemaal nergens op wat PSV liet zien tegen SC Cambuur. "We hebben een apathisch PSV gezien", zegt Driessen bij De Telegraaf. "Er zat helemaal niks in. Geen druk naar voren en niemand die het spel wilde opeisen voor zichzelf of de ploeg bij de hand nam. Daarnaast had Van Nistelrooij een paar onbegrijpelijke wissels. Op een gegeven moment gingen ze het rijtje wissels langs op de televisie en toen zag ik Xavi Simons, Ibrahim Sangaré en Joey Veerman zitten."

Driessen is van mening dat PSV hen juist goed had kunnen gebruiken. "Dat zijn allemaal spelers die eventueel een goal kunnen maken, weten hoe het is om met een 1-0 achterstand de slotfase in te gaan en de ervaring hebben om eventueel de boel nog recht te trekken. Maar hij koos voor allemaal Jong PSV-spelers van vorig seizoen. Dan vraag je je af of de trainer er wel bij is met zijn hoofd. Daar had ik zaterdagavond mijn grote twijfels over."

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen