Wormuth reageert op opmerkelijke uitlatingen zaakwaarnemer

7 oktober 2022, 20:24   Bijgewerkt: 7 oktober 2022, 20:38

Na een matige start van het nieuwe Eredivisieseizoen is het onrustig bij FC Groningen. Bovendien werd er deze week nog wat extra olie op het vuur gegooid, toen Roderik van Kerkhof, zaakwaarnemer van trainer Frank Wormuth, enkele opvallende uitspraken deed. Hoewel Wormuth zelf het kort voor de wedstrijd tegen RKC Waalwijk het liefst over voetbal wilde hebben, kwam hij er niet onderuit om op die uitspraken te reageren.

Van Kerkhof liet zich opvallend uit over enkele zaken binnen FC Groningen. Zo zouden er problemen zijn binnen de technische staf en werd er gedreigd dat enkele spelers in de winter op zoek moeten naar een andere club. In eerste instantie wilde Wormuth voor de camera van ESPN niet ingaan op de vraag wat zijn zaakwaarnemer precies bedoelde. "Dat moet je aan hem vragen. Ik ben niet de advocaat van mijn zaakwaarnemer. Hij heeft zijn mening gegeven in een podcast, waarin hij over van alles praat. Nu heeft hij verteld wat hij denkt. Het is zijn mening."

Wat Wormuth zelf kwijt kon over de problemen binnen de staf? "We hebben vanaf het begin van het seizoen een nieuwe staf opgebouwd. We hebben gezegd: laat in de eerste acht weken maar zien hoe je denkt over voetbal. Daarna moeten we gemeenschappelijke dingen vinden. Dat hebben we gedaan." Dat dat tot interne botsingen leidde, vindt Wormuth niet vreemd. "En ondertussen gaat het beter en beter", verzekerde hij.

Knokken

Dan de spelers, die bij gebrek aan inzet zouden moeten vrezen voor hun plekje in de selectie. "Ik ben ook speler geweest, en mijn reactie was dan om te knokken om het op de training te laten zien. Ik heb tegen de groep gezegd dat ik ander gedrag wil zien. In het openbaar ook. Waarom? Dit is een volksclub met fantastische fans. Daar moeten we voor knokken. Er zijn sommige spelers die dat in het begin niet zo begrepen."

Inmiddels ziet Wormuth ook dat naar eigen zeggen beter gaan. "Het is jammer dat dat nog niet gepaard gaat met resultaat, want dat praat als trainer natuurlijk makkelijker. Maar ik zie ook een stijgende lijn. Ik heb duidelijk gezegd dat de spelers of meegaan, of weggaan. Dat heb ik tegen de ploeg gezegd en ook in het openbaar. Straks komt de transferperiode er weer aan. Dan wordt er gesproken: kunnen we ons verbeteren? Kunnen we doorgaan met de jongens die we hebben? Dat is een normaal proces."

Lees ook: Onrust bij FC Groningen en Wormuth: 'Grijze muizen op tafel dansen'

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen