'Geflopte back mag Barcelona na half seizoen alweer verlaten'

19 november 2022, 17:21   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Met Hector Bellerin (27) trok FC Barcelona afgelopen zomer een ervaren rechtsback aan. De oud-speler van Arsenal komt echter nauwelijks aan spelen toe, en zou in januari al op zoek mogen naar een nieuwe werkgever. In Italië zou concrete interesse zijn voor zijn diensten. 

La Gazzetto Dello Sport meldt zaterdag namelijk dat het AS Roma van José Mourinho de situatie van Bellerin scherp in de gaten houdt. De club is op zoek naar een nieuwe rechtsback omdat Rick Karsdorp zou mogen vertrekken nadat zijn trainer hem recent zwaar door het slijk haalde. Na het duel met Sassuolo (1-1) brieste Mourinho tegenover de media dat Karsdorp wat hem betreft op zoek kan naar een nieuwe club. 

Een overgang naar Rome zou Bellerin goed uitkomen. Hij kwam met hoge verwachtingen naar Barcelona, waar hij in de jeugd speelde voordat hij de overstap naar Arsenal maakte. Nadat hij een jaar geleden al verhuurd werd aan Real Betis Sevilla maakte hij afgelopen zomer dan eindelijk zijn entree in Camp Nou, waar zijn inbreng vooralsnog gering is gebleken. Zo stond hij in La Liga alleen in de tweede speelronde tegen Cádiz in de basis, en mocht hij daarnaast nog maar twee keer invallen. Wel speelde hij twee keer 90 minuten in de Champions League, maar zijn club was op dat moment al uitgeschakeld voor de achtste finales.

Als Bellerin de positie van Karsdorp overneemt wordt het de vraag waar de Nederlander zijn loopbaan zal vervolgen. Volgens de Italiaanse krant is Juventus één van de geïnteresseerde clubs, maar zouden ook Emil Holm van Spezia en Thomas Meunier van Borussia Dortmund in beeld zijn bij de club uit Turijn. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen