PSV wees Rensch af: "De argumentatie was wel best apart"

3 november 2022, 14:06
PSV wees Rensch af:

Devyne Rensch heeft de concurrentie van Jorge Sánchez nooit als een probleem gezien. Ajax haalde de Mexicaanse rechtsback afgelopen zomer binnen als vervanger van Noussair Mazraoui, die op zijn beurt de overstap naar Bayern München maakte.

Rensch vertelt in gesprek met Voetbal International dat hij het goed kan vinden met zijn concurrent voor een basisplaats op de rechtsbackpositie. "Jorge is een fijne gast, een hele rustige goede jongen, en bovendien een goede voetballer. We moeten elkaar alleen maar sterker maken. Het is ook steeds duidelijk naar mij gecommuniceerd", aldus de potentiële WK-ganger.

Door de aanwezigheid van Sánchez is een basisplaats geen vanzelfsprekendheid voor Rensch. "Ik geloof wel in concurrentie en dat zoiets je sterker maakt. Toen hij kwam, ben ik opvallend genoeg ook beter gaan spelen. Dat kreeg ik destijds ook veel te horen. Misschien was ik nog net iets scherper, het is moeilijk om zoiets te verklaren, want het gebeurt onbewust", vertelt hij.

Bijna PSV'er

Rensch werd opgeleid door Ajax, maar het had weinig gescheeld of hij was als jeugdspeler bij een rivaal terechtgekomen. "Voordat ik bij Ajax terecht kwam, leek PSV mijn club te gaan worden. Ik heb stage in Eindhoven gelopen. Na een paar weken kreeg ik echter een brief dat ik was afgewezen. De argumentatie was wel best apart weet ik nog. In brief stonden allerlei punten waarin ik niet goed genoeg, maar het leek niet op mij betrekking. Zoals bijvoorbeeld techniek, terwijl dat juist mijn beste eigenschap was", aldus de verdediger.

Hij vermoedt dat PSV het 'te complex' zou vinden als hij in Eindhoven zou gaan voetballen. "Lelystad was te ver weg, dus dan moest ik in een gastgezin enzo. Maar natuurlijk was het hun goed recht om me af te wijzen en ik denk dat het zo had moeten zijn. Vervolgens kreeg ik bij Ajax de kans en ze gaven aan dat ik vijf keer mee mocht trainen. Na twee trainingen hadden ze al voldoende gezien en werd in aangenomen. Niet alleen qua opleiding, maar ook de praktische kant qua afstand was dat alleen maar beter voor mij."

Nog geen account bij Jacks.nl? Ontvang hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+
Meer over:

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen