'Spelers met OneLove-band krijgen gele kaart in Qatar'

21 november 2022, 09:21

De aanvoerders die van plan zijn om tijdens het wereldkampioenschap in Qatar een One Love-band te dragen, zullen dat de komende dagen nog eens gaan heroverwegen. Virgil van Dijk en hun collega's kunnen namelijk bestraft worden door de arbitrage tijdens het WK.

Van Dijk en diverse andere aanvoerders kondigden aan een regenboogband om de arm te schuiven, om aandacht te vragen voor gelijkheid in Qatar. Daar is homoseksualiteit niet toegestaan. Van Dijk kondigde zondag in gesprek met de NOS nog aan dat hij niet van plan is om verandering te brengen in zijn keuze om de band maandag tegen Senegal om zijn arm te schuiven.

Mogelijk komt daar echter nog verandering in. Volgens het Duitse BILD heeft de FIFA nog altijd geen toestemming gegeven aan de aanvoerders om met een politieke boodschap het veld te betreden. De Duitse krant meldt dat scheidsrechters mogelijk een gele kaart gaan tonen aan de spelers die de band dragen. Dat geldt voor iedere wedstrijd.

Het zorgt er in ieder geval voor dat Van Dijk zijn keuze na het duel met Senegal mogelijk gaat heroverwegen. "Dat moeten we dan gaan bespreken met elkaar, want ik speel niet graag met geel op zak. Maar we hebben er nog niets over gehoord."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Persoonlijke mening: moeten mensen niet eens ophouden met overal een statement te willen maken? Wie help je daar nou in vredesnaam mee? Welk probleem los je op? Of is het het afkopen van een soort schuldgevoel? Als je problemen hebt met wat er ergens aan de hand is, dan had je thuis moeten blijven. Dán maak je pas een statement. Niet met zo'n armbandje om waar niemand een boodschap aan heeft. Ik zie ze nog op de foto staan, die 2 mannen met hun Black Power salute bij de Spelen in Mexico 1986. Wat hebben ze bereikt? Niks. Aandacht en een foto die beroemd is. Iets opgelost? Nee. Statements zijn holle acties. Doe het massaal met een heel land of laat het achterwege.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen