Ten Hag flinkt het wéér: supersub bezorgt United zege in extremis

13 november 2022, 19:36

Erik ten Hag heeft met Manchester United een zwaarbevochten zege weten te boeken op Fulham FC (1-2). In een wedstrijd waarin United lang puntenverlies leek te gaan lijden, zorgde de 18-jarige invaller Alejandro Garnacho in de állerlaatste minuut voor de winnende treffer. Dankzij de overwinning behoudt United de aansluiting met de vierde positie in de Premier League, die recht geeft op Champions League-voetbal volgend seizoen.

United begon uitstekend aan de wedstrijd op Craven Cottage en werd hiervoor binnen een kwartier beloond. Christian Eriksen bekroonde een prachtige assist van Bruno Fernandes tot doelpunt en schoot United met zijn eerste doelpunt voor de club binnen het kwartier op voorsprong. De ploeg van Ten Hag kreeg vervolgens al enkele kansen om de score uit te breiden, maar had het vizier niet op scherp staan en zochten daardoor met een 0-1 stand de kleedkamers op.

Na de rust lukte het Fulham om United vaker terug te dringen en ook zelf tot kansen te komen. Hoewel The Red Devils het betere van het spel hadden, stond het zich verdedigend niet goed bij United en in de 61e minuut werd dit dan ook bestraft. Uitgerekend Daniel James, die drie seizoenen uitkwam voor United, was scherp bij een strakke voorzet en schoot de gelijkmaker binnen.

Lang leek het er dan ook op dan United een duur puntenverlies zou lijden en de aanhaking met de top van de Premier League zou verliezen. Ook een slotoffensief leek niks op te leveren, doordat middenvelder Scott McTominay twee grote kansen om zeep hielp. In de allerlaatste minuut van de blessuretijd zette de talentvolle Garnacho, die in de 72e minuut binnen de lijnen was gekomen, het uitvak echter op zijn kop. Een fantastische aanval over meerdere schijven werd door Garnacho knap binnengeschoten, waardoor de spirit van de ploeg van Ten Hag weer het verschil maakte.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen