Aboubakar deelt met Kameroen in extremis tik uit aan Brazilië

2 december 2022, 22:05   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Kameroen heeft vrijdagavond weten te stunten tegen een verzwakt Brazilië. In de extra tijd van het duel was het spits Vincent Aboubakar die zijn ploeg op voorsprong kopte (1-0). De treffer was loon na hard werken voor Kameroen, dat de hele wedstrijd er alles aan deed om Brazilië op een gelijkspel te houden. Genoeg voor een plek in de achtste finales was het echter niet voor Kameroen.

Aangezien Brazilië al zeker was van de volgende ronde op het WK in Qatar besloot bondscoach Tite zijn opstelling volledig om te gooien. Brazilië is één van de favorieten voor de wereldtitel wegens de brede selectie en dat was vrijdagavond ook wel te zien aan de spelers in de 'B-ploeg'. Onder meer Antony, Gabriel Jesus, de ervaren Dani Alves en Manchester City-doelman Ederson maakten hun opwachting in de basis.

Bij Kameroen vertrok André Onana vertrok na het eerste groepsduel bij de selectie van Kameroen wegens een meningsverschil met de bondscoach, waardoor de 29-jarige Epassy tegen Servië – en vrijdagavond tegen Brazilië – in de basis begon. Tegen de Serven maakte de ervaren doelman geen al te beste indruk, maar tegen de Braziliaanse ploeg hield hij zijn Kameroen de hele wedstrijd uitstekend op de been.

Vanaf minuut één was Brazilië ook de bovenliggende partij, maar grote kansen werden er spaarzaam gecreëerd. In de openingsfase was Martinelli met een kopbal in de buurt van de openingstreffer, maar zijn poging werd uitstekend gekeerd door de Kameroense doelman Devis Epassy. Dat kunstje deed de goalie in het tweede bedrijf nog eens over, want vlak na de thee was het opnieuw de aanvaller van Arsenal die zijn ploeg bijna op voorsprong schoot. Brazilië had een groot veldoverwicht, maar zette dit niet om in doelpunten. Of Kameroen wist met een overtreding – en een daar bijhorende gele kaart gevaar te voorkomen – of doelman Epassy hield de Braziliaanse formatie van scoren af.

Door de wisselende tussenstanden op de andere velden bleef Kameroen daardoor ook hoop houden op een plek in de knockout-fase, maar de ploeg van Rigobert Song kwam maar weinig in de buurt van doelman Ederson, die vrijdagavond al wel meer in actie most komen dan zijn concurrent Alisson in zijn vorige twee duels.

In het laatste kwartier van de wedstrijd nam de vermoeidheid toe bij Kameroen, waardoor een treffer van Brazilië aanstaande leek te zijn. Die viel niet aan de kant van Brazilië, maar aan de andere kant. Aboubakar kopte in de laatste paar minuten van de wedstrijd namelijk prachtig raak, waarmee hij zijn ploeg op voorsprong zette. Aboubakar trok uit blijdschap zijn shirt uit, waardoor hij met een tweede gele kaart het veld moest verlaten.

Lees ook: Mooi én oliedom: rode kaart na doelpunt Kameroen tegen Brazilië

Desondanks deelde de ervaren spits toch een vervelende tik uitdeelde aan Brazilië. De ploeg van bondscoach Tite zal met minder gevoel toeleven naar het duel in de achtste finales van dit WK, waarin het Zuid-Korea treft. Kameroen verlaat met opgeheven hoofd dit wereldkampioenschap.

Man of the match: Vincent Aboubakar

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen