Argentijnen leggen uit waarom wedstrijd met Oranje ontspoorde

10 december 2022, 11:40   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De ontmoeting tussen Nederland en Argentinië van vrijdagavond was waarschijnlijk de meest onvriendelijke op dit WK tot dusver. Op diverse momenten tijdens én na de wedstrijd ontstonden confrontaties tussen beide ploegen, wat tot een recordaantal van zeventien (!) gele kaarten leidde. Na afloop hadden verschillende Argentijnen wel een verklaring voor de opstootjes die plaatsvonden.

Lionel Messi was een van de Argentijnen die zich meerdere malen misdroegen. Zo besloot de sterspeler van Argentinië na de overwinning nog eens verhaal te gaan halen bij Louis van Gaal. Een opmerkelijk beeld, al was dit volgens bondscoach Lionel Scaloni goed te verklaren door wat Van Gaal in aanloop naar de wedstrijd had gezegd. "Ik denk dat de woorden van Van Gaal Messi provoceerden. Hij zei dat we met een man minder spelen als we de bal niet hebben. Dat is niet het geval. Messi heeft bewezen dat hij de beste voetballer ooit is en we zijn blij dat hij bij ons is."

Lees ook: Messi sneert naar Van Gaal en ruziet met Weghorst: "Dwaas"

Ook doelman Emiliano Martínez was geprikkeld door uitspraken van Van Gaal. "Ze verkondigden veel onzin voor de wedstrijd. De trainer zei dat zij de beste papieren hadden als het op strafschoppen zou aankomen en dat ze wilden afrekenen met de frustraties van 2014", doelde hij op de vorige keer dat Argentinië Nederland na penalty's uitschakelde. "In het voetbal heb ik geleerd dat je je voeten moet laten spreken. Maar zij praatten erg veel voor de wedstrijd, wat mij veel energie gaf. Je kunt niet zoveel praten voor de wedstrijd en verwachten dat je wel even wint. Het heeft ons sterker gemaakt. Dat heb ik ze na de wedstrijd verteld."

Na de wedstrijd was de spanning nog niet uit de lucht. Sterker nog: de Argentijnen zagen de winnende strafschop van Lautaro Martínez als reden om nog eens extra te provoceren door vlak voor de balende Oranje-spelers te juichen. Een van de spelers die voorop gingen in die actie, was Nicolas Otamendi. "Ik vierde het in hun gezicht, omdat er een speler van Nederland was die ons bij elke penalty op kwam zoeken om dingen te zeggen. De foto (die vervolgens viral ging, red.) is uit z'n verband gehaald. Het was een reactie op hen", legde hij uit. Om welke speler het precies ging, vertelde Otamendi niet. Wel kregen Denzel Dumfries en Noa Lang tijdens de penaltyreeks geel wegens provoceren.

Lees ook: Wat de camera niet liet zien: hierom kreeg Dumfries alsnog rood

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik zei al dat je gewoon niks moet zeggen . Je moet je tegenstander nooit voer geven

Schoonhoven
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dus gewone analyses van de tegenstander zijn tegenwoordig provocaties? Wat een droevige gastjes die Argentijnen.

FRlife
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

vGaal praat gewoon überhaupt te veel over de tegenstander omdat hij het niet over zijn eigen spelers wilt hebben

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen