Bizar: De reden achter het plotselinge vertrek van Fraser bij Utrecht

14 december 2022, 14:11
Bizar: De reden achter het plotselinge vertrek van Fraser bij Utrecht

Henk Fraser moet op zoek naar een nieuwe club. Woensdagmiddag maakte FC Utrecht bekend dat 56-jarige trainer per direct vertrekt als hoofdtrainer bij de club vanwege een 'grensoverschrijdend gedrag' bij een incident op het trainingsveld. Inmiddels heeft Voetbal International achterhaald wat er precies is voorgevallen omtrent het plotselinge vertrek van Fraser.

Eerder maakte het Algemeen Dagblad al bekend dat een incident tussen de hoofdtrainer en aanvaller Amin Younes de reden was achter het vertrek, en Stef de Bont van VI heeft nu toelichting gegeven over het voorval. 'De selectie speelde elf tegen elf en er zou een overtreding zijn gemaakt op een andere speler. De scheidsrechter van dienst, Urby Emanuelson, weigerde te fluiten. De behendige aanvaller was het daar niet mee eens en ging verhaal halen bij de arbiter. Een tikkeltje te lang misschien, een beetje irritant bovendien.'

Hier zou Fraser echter niet van gediend zijn geweest. 'Vervolgens krijgt de aanvaller een duw in zijn rug. Hij draait zich om en zou daarna bij zijn keel zijn gegrepen. Niet door een emotionele medespeler, maar door Fraser. Vervolgens zou Younes samen met een medespeler van het veld zijn gestapt.'

Team steunt Younes

Volgens VI zou het vertrek van Fraser vervolgens nog lang geen zekerheid zijn. Sinds zaterdag is de hoofdtrainer nog meegereisd op het trainingskamp van FC Utrecht in Spanje en heeft de coach overlegd met aandeelhouder Frans van Seumeren en de directie. Er was voor Fraser echter geen redden meer aan, zo schrijft het blad. 'De spelersgroep zou als één man achter Younes staan. Daarmee is de situatie van Fraser definitief onhoudbaar geworden. Woensdagmiddag volgt een persbericht. Fraser krijgt de kans zelf op te stappen. Anders was hij waarschijnlijk ontslagen', schrijft VI. 

Lees ook: Fraser reageert op vertrek: 'Dit is me nog nooit overkomen'

Reacties

ronaldsahasrara25
Link gekopieerd!
avatar

Pfff... dat grijpt je toch bij de keel....

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen