Dit is de kans dat Nederland het WK in Qatar daadwerkelijk wint

6 december 2022, 08:22
Dit is de kans dat Nederland het WK in Qatar daadwerkelijk wint

Nederland was het eerste land dat zeker tot de laatste acht ploegen op het WK in Qatar behoorde. De ploeg van Louis van Gaal is afgaande op de data en prestaties dit toernooi na Brazilië en Argentinië de grootste kanshebber op dit toernooi op de eindzege.

Dat blijkt uit berekeningen van databedrijf Gracenote. Brazilië heeft met 25% de grootste winkans als kwartfinalist, gevolgd door Argentinië - de opponent van 'ons' in de kwartfinale - met twintig procent. Nederland is de nummer drie met elf procent, maar moet die plaats nog wel delen met Frankrijk. Engeland (9%) en Kroatië (5%) scoren lager.

Van de vier teams die de achtste finales nog moeten spelen, zitten ook alle ploegen lager dan Oranje. Spanje scoort met 7% opmerkelijk genoeg hoger dan het al zeker van de kwartfinale zijnde Kroatië, terwijl Marokko en Zwitserland met 3% lager scoren. Portugal krijgt een winkans van zes procent toebedeeld op de eindzege in Qatar en ook dat is net hoger dan die van Kroatië.

Lees ook: Vlaar vindt Argentinië minder sterk dan in 2014: 'Messi is acht jaar ouder'

FIFA-ranking Nederland

Volgens de FIFA-ranking die door Gracenote wordt gemaakt – anders dan bij de FIFA gaat die op basis van berekeningen – staat Oranje ook op de derde plaats ter wereld. Brazilië en Argentinië voeren die ranglijst aan, maar dan al komt de ploeg van Van Gaal. Spanje, Frankrijk, Engeland, Portugal, België en het afwezige Colombia maken de top tien opmerkelijk genoeg vol.

Reacties

vleermuis
Link gekopieerd!
avatar

friday cry day

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen