Doelman Martínez wijst naar Fransen na opmerkelijk gebaar

19 december 2022, 12:33

Emiliano Martínez heeft een onvergetelijk WK achter de rug. De Argentijn is wereldkampioen en mag zich ook nog eens de beste doelman van het toernooi noemen. Martínez nam na afloop van de spectaculaire finale tussen Argentinië en Frankrijk de gouden handschoen in ontvangst. Hij deed er vervolgens iets heel opmerkelijks mee. Martínez hield hem niet in de lucht, maar voor zijn kruis. De grote vraag is natuurlijk: waarom?

Argentinië heeft zijn derde wereldtitel vanzelfsprekend voor een groot deel te danken aan Lionel Messi. De aanvoerder was zeven keer trefzeker en verzorgde ook nog eens drie assists. Messi werd niet voor niks verkozen tot beste speler van het toernooi. Ook de prijs voor de beste doelman ging dus naar de wereldkampioen. Martínez kon een nederlaag in de groepswedstrijd tegen Saoedi-Arabië weliswaar niet voorkomen, maar in de knock-outfase was er een heldenrol voor hem weggelegd. In de kwartfinale tegen Nederland hield hij twee strafschoppen tegen en in de finale voorkwam hij met een wereldredding dat de beker naar Frankrijk ging, waarna hij in de strafschoppenreeks ook nog een pingel pakte.

Martínez mocht na afloop van de finale daarom de prijs voor beste doelman van het WK in ontvangst nemen. Op weg naar het hoofdpodium wierp hij een blik op de tribune, alvorens de gouden handschoen voor zijn geslachtsdeel te plaatsen. "Ik deed het omdat de Fransen me aan het uitfluiten waren", vertelde Martínez tegen het Argentijnse La Red. "Met die arrogantie moet je bij mij niet aankomen." De doelman baarde na afloop van de kwartfinale tegen het Nederlands elftal ook al opzien met zijn woede-uitbarsting richting de Nederlandse bank. Dat was volgens Martínez een reactie op Louis van Gaal, die in aanloop naar het verhitte duel had gezegd dat Oranje een voordeel zou hebben als het op strafschoppen zou aankomen.

Bekijk ook: Video: Martinez opnieuw irritant tijdens strafschoppenserie

Mbappé

De finale tegen Frankrijk werd dus de grote Martínez-show. Nadat Aurélien Tchouaméni zijn pingel naast had geschoten, pakte de Argentijnse doelman uit met een gek dansje. Martínez had uiteindelijk alle reden tot lachen en dansen, al scheelde dat niet heel veel. De Argentijnen moesten ondanks een 2-0 voorsprong tot het gaatje gaan. "Ze kwamen in korte tijd langszij, het was echt een fase waarin we moesten lijden. Nadat we de 3-2 maakten, konden we nog twee keer scoren. Gelukkig waren we goed in de penaltyreeks", zei Martínez na het laatste fluitsignaal tegen Mundo Deportivo.

"Dit is echt mijn allergrootste droom, ik heb hier geen woorden voor. Tijdens de penaltyreeks was ik kalm, dat moest ik uitstralen naar mijn teamgenoten. De eerste penalty zat ik niet in de buurt, daarna heb ik denk ik alles gedaan. Deze overwinning is voor mijn familie", aldus Martínez, die er niet in slaagde een strafschop van Kylian Mbappé te stoppen. De Franse ster was in de tweede helft van zowel de reguliere speeltijd als verlenging trefzeker vanaf de stip. Ook in de strafschoppenreeks faalde hij niet. Op sociale media verschenen na afloop beelden van feestende Argentijnen, die op aanvraag van Martínez tussen het dansen door een moment van stilde hielden voor Mbappé…

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

ikkejaja
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wat een idioot zeg …. Vraag me af of hij niet een pilletje had geslikt ook … zijn ogen puilde constant uit zo groot 🤪

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen