'Geweldig nieuws voor Haller: in januari mee op trainingskamp'

20 december 2022, 18:21

De rentree van Sébastien Haller op het trainingsveld lijkt aanstaande. De Ivoriaans-Franse spits maakte afgelopen zomer de overstap van Ajax naar Borussia Dortmund, maar vrij snel na zijn entree in Duitsland werd bij hem teelbalkanker ontdekt. In Duitsland wordt nu gezegd dat Haller na de jaarwisseling met zijn club meegaat op trainingskamp in Spanje.

Dat schrijft De Telegraaf op basis van berichtgeving door onder meer Bild. Eerder deze week meldde de Duitse sportkrant al dat het de bedoeling is dat Haller in januari de training gaat hervatten. Het plan is dat hij zich in eerste instantie vooral zal gaan richten op conditie- en krachtwerk. Mocht dat goed gaan, zal Haller mogelijk ook al wat lichte oefeningen met de bal kunnen doen. Een rentree in januari zou natuurlijk uitstekend nieuws betekenen voor Haller. Nadat er in juli teelbalkanker werd geconstateerd bij de sterke spits, moest hij na een operatie en chemotherapie in november een tweede ingreep ondergaan. Volgens Haller zelf was die goed verlopen.

Lees ook: Haller deelt nieuws vanuit ziekenhuis: "Tweede operatie geslaagd"

De Ivoriaans-Franse aanvalsleider verruilde Ajax afgelopen zomer na anderhalf jaar voor Borussia Dortmund. Haller was in het afgelopen seizoen nog 34 keer trefzeker voor de Amsterdammers. Elf daarvan maakte hij er in de Champions League, waaronder twee tegen Borussia Dortmund. In de thuiswedstrijd tegen de Duitse grootmacht verzorgde Haller ook nog twee assists. Dortmund telde in de zomer 31 miljoen euro neer voor de komst van Haller, maar zijn debuut heeft hij dus nog niet kunnen maken. Hij maakte de afgelopen maanden wel zijn opwachting bij de uitreiking van de Eredivisie Awards én op het Ballon d'Or-gala. Haller bezocht de voorbije weken ook meerdere WK-wedstrijden in Qatar.

Enthousiasme

Hoewel het nieuws nog wel bevestigd moet worden door Borussia Dortmund, wordt er op sociale media alvast enthousiast gereageerd op de mogelijke rentree van Haller. 'Dat hij zich beter begint te voelen, is het best mogelijke nieuws', klinkt het onder meer. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Top succes Seb

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen