Goed nieuws voor Van Gaal in aanloop naar kwartfinalekraker

6 december 2022, 15:45
Goed nieuws voor Van Gaal in aanloop naar kwartfinalekraker

Nog drie nachtjes slapen en dan gaat het Nederlands elftal een poging wagen zich ten koste van het Argentinië van Lionel Messi te plaatsen voor de halve finale van dit WK. In aanloop naar de kraker tegen de regerend winnaar van de Copa América heeft Louis van Gaal een volledig fitte selectie tot zijn beschikking. Ook Stefan de Vrij is zojuist aangesloten bij de groepstraining.

Waar in aanloop naar de eerste groepswedstrijd tegen Senegal vrijwel iedereen rekening hield met een basisplaats voor Jurriën Timber, daar koos Van Gaal verrassend voor De Ligt. De verdediger van Bayern München speelde echter niet zijn beste wedstrijd, waardoor de bondscoach in de drie duels die volgden 'gewoon' weer voor Timber boos. Van Gaal heeft ook De Vrij nog achter de hand, maar de verdediger van Inter Milan kwam nog geen minuut in actie. Dat zal voor een deel ook te maken hebben met zijn fitheid. Hij kampte in de voorgaande twee weken immers met pijntjes.

Daags na de overwinning op de Verenigde Staten in de achtste finale trainde De Vrij nog apart van de reserves. In de week daarvoor moest de oud-speler van onder meer Feyenoord ook al een groepstraining aan zich voorbij laten gaan. Mike Verweij van De Telegraaf zei maandag dat het 'niet goed' ging met De Vrij en dat het moment dat de verdediger door Van Gaal naar huis zou worden gestuurd, 'steeds dichterbij kwam'. Maar zo ver lijkt het niet te gaan komen. De Vrij is 'gewoon' weer fit en bereidt zich momenteel met de rest van de groep voor op de ontmoeting met Argentinië. Dat meldt Voetbal International althans. 'Ook De Vrij maakte deel uit van de groep die dinsdag op het trainingsveld verscheen', klinkt het. 

WK-ervaring

De Vrij is één van de slechts drie spelers in de huidige selectie van het Nederlands elftal die weten hoe het is om op een WK actief te zijn. De huidige centrumverdediger van Inter Milan was er evenals Daley Blind en Memphis Depay in 2014 ook al bij. Tijdens dat WK in Brazilië kon De Vrij rekenen op een basisplaats. Ook in de halve finale tegen Argentinië verscheen hij aan de aftrap. Het Nederlands elftal hield de Argentijnen destijds op 0-0, maar tijdens de strafschoppenserie ging het alsnog mis. Vrijdag krijgt Oranje de kans om revanche te nemen.

Nog geen account bij Jacks.nl? Ontvang hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen