Van Bommel gunt twee landgenoten basisplaats in fraai bekerduel

20 december 2022, 20:05

Waar velen nog moeten bijkomen van de zinderende WK-finale tussen Argentinië en Frankrijk, wordt er in België vanavond 'gewoon' weer gevoetbald. Het Antwerp FC van trainer Mark van Bommel neemt het in de achtste finales van de beker op tegen Standard. Van Bommel heeft in zijn opstelling een plekje ingeruimd voor twee landgenoten: Jurgen Ekkelenkamp en Calvin Stengs.

Vincent Janssen zal geen minuten maken tegen Standard. De aanvaller van het Nederlands elftal, die tijdens het WK in Qatar nog een basisplaats had in de eerste groepswedstrijd tegen Senegal, behoort niet tot de selectie voor het bekerduel met de ploeg uit Luik. Janssen maakte maandag pas zijn rentree op het trainingsveld. Hij zal waarschijnlijk wel worden gemist door Antwerp FC. Sinds zijn komst afgelopen zomer was Jansen in 23 wedstrijden goed voor negen doelpunten en vijf assists.

Van Bommel doet in de bekerwedstrijd dus wel een beroep op Ekkelenkamp en Stengs. De eerstgenoemde verruilde Ajax vorig jaar voor Hertha BSC, maar kon in Duitsland weinig potten breken. Hij maakte afgelopen zomer de overstap naar Antwerp FC. Ekkelenkamp kwam voor de WK-break zestien keer in actie voor de Great Old. Hij scoorde vooralsnog pas één keer, maar verzorgde wel al vijf assists. Stengs streek eveneens van de zomer neer op de Bosuil. Na een teleurstellend seizoen bij OGC Nice maakte hij op huurbasis de overstap naar Antwerpen. Stengs heeft in België echter nog niet heel veel indruk kunnen maken. Na zeventien wedstrijden staat hij op één goal en evenveel assists.

Revanche

Antwerp FC en Van Bommel hebben vanavond nog het een en ander recht te zetten. Twee maanden geleden troffen Antwerp FC en Standard elkaar nog in competitieverband. De ontmoeting in Luik werd er eentje om heel snel te vergeten voor Van Bommel en zijn manschappen. Standard won met 3-0, de eindstand was al na negen (!) minuten bereikt. Van Bommel beleefde weliswaar een geweldige start in België, maar zijn ploeg heeft inmiddels elf punten minder dan koploper KRC Genk. De laatste vier wedstrijden voor de WK-break werden niet gewonnen. Van Bommel en consorten hopen tegen Standard dus op een ommekeer.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen