Vertrek Fraser was onvermijdelijk: "Gedrag was niet te tolereren"

16 december 2022, 12:00

Thijs van Es, de algemeen directeur van FC Utrecht, heeft voor het eerst gereageerd op het vertrek van Henk Fraser als hoofdtrainer van de club. De bestuurder vindt dat de club en de trainer niet anders konden dan uit elkaar gaan na het incident van een week geleden waarbij de trainer Amin Younes naar de keel greep. 

"Als Henk zelf niet de beslissing had genomen om op te stappen, dan hadden wij dit voor hem gedaan", stelt Van Es in gesprek met het Algemeen Dagblad. In dat opzicht is het vreemd dat Fraser maandag nog meereisde met zijn selectie naar het trainingskamp in Spanje. "Bij zo'n gebeurtenis is zorgvuldig handelen gewenst. We wilden niet uit emotie handelen maar een gedegen besluit nemen", beargumenteert Van Es de gang van zaken. De kwestie is intern besproken met onder meer eigenaar Frans van Seumeren, de raad van commissarissen en een deel van de spelersgroep, alsmede externe experts als hoogleraar Marjan Olfers. 

"Het gedrag van Henk Fraser was niet te tolereren", oordeelt Van Es achteraf over het incident dat leidde tot het vroegtijdige vertrek van de trainer. "De grens opzoeken mag, eroverheen gaan niet." De wisselvallige prestaties van de club in de eerste seizoenshelft waren daarbij geen reden om eerder uit elkaar te gaan, zoals her en der wel beweerd is. "We staan gedeeld zesde, we zijn bezig aan een uitstekend reeks", vindt Van Es. "We wilden honder procent door met Henk. Dat maakt dit gebeuren zo ongelooflijk tragisch. Ook voor Henk zelf."

Lees ook: Fraser reageert op vertrek: 'Dit is me nog nooit overkomen'

Younes ziek thuis

Amin Younes reisde ondertussen niet mee naar Spanje, waar de rest van de selectie zich onder leiding van Frasers voormalige assistent Aleksandar Rankovic voorbereidt op de tweede seizoenshelft. De aanvaller meldde zich ziek. De clubleiding wil zodra hij zich weer beter meldt met hem in gesprek. De club is echter niet van plan hem aan te spreken op zijn eigen aandeel in het incident. "De speler in kwestie is slachtoffer", vindt Van Es. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Als er een conflict op een werkvloer ontstaat, roep je de partijen bij elkaar, praat het uit en lost het intern op. Door de media te zoeken krijg ik een nare smaak in mijn mond m.b.t. het handelen van deze "directeur". Welke coach gaat zich in zo'n wespennest steken ?

Richard
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Henk wordt geframed! BLM!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen