Ajacied oogst lof in Nijmegen: "Schreuder kan niet om hem heen"

9 januari 2023, 12:33   Bijgewerkt: 9 januari 2023, 12:40

Francisco Conceição maakte zondagmiddag op bezoek bij NEC zijn basisdebuut voor Ajax. In Nijmegen was hij een van de weinige Ajacieden die een goede indruk maakte. Dat leverde hem veel complimenten op. Toch wordt vooral de vraag gesteld of Alfred Schreuder hem zal laten staan.

In het Algemeen Dagblad is men zeer te spreken over het spel van Conceição. 'De kleine Portugees, in december 20 jaar geworden, greep meteen zijn kans bij zijn eerste basisplaats. Hij kan binnendoor passeren en buitenom en misschien moet Schreuder hem nu gewoon eens een aantal wedstrijden laten staan. Durf het aan om scherp te kiezen. Dan maar – pak 'm beet – een international als Bergwijn op de bank.' Ook De Telegraaf zag de Portugees uitstekend spelen. 'De kleine Conceiçao zorgde met zijn rushes voor veel dreiging.'

Lees ook: Driessen zet vraagteken bij keuze Schreuder: 'Dat was opmerkelijk'

Zondagavond werd het spel van Conceição aan tafel bij Studio Voetbal onder de loep genomen. "Het echte gevaar kwam van zijn kant met goede acties. Hij heeft veel dreiging", aldus John van 't Schip, die werd aangevuld door collega-analist Ibrahim Affelay. "Er is veel te doen om die positie, maar deze jongen speelde met veel flair. Ik heb echt van hem genoten en ben benieuwd of hij mag blijven staan tegen FC Twente. Eigenlijk kan Schreuder niet om hem heen. Maar Schreuder kennende kiest hij weer voor Tadic aan die kant."

Alfred Schreuder

Ondanks het puntenverlies zag Ajax-trainer Schreuder ook dat Conceição een uitstekende prestatie op de mat legde. Voor de camera van ESPN vertelde de geplaagde oefenmeester dat hij onder de indruk was van het spel van de jongeling. "Hij heeft een goede wedstrijd gespeeld met veel dreiging en energie. Dat is mooi om te zien." Ajax speelt aanstaande woensdag in de KNVB Beker tegen FC Den Bosch. Zaterdagavond wacht vervolgens de topper in de Eredivisie tegen FC Twente. Het is de vraag of Conceição weer speeltijd krijgt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Schreuder: ''Hold my beer''.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen