Ajax en Daley Blind kwamen wederzijdse boeteclausule overeen

19 januari 2023, 08:56
Ajax en Daley Blind kwamen wederzijdse boeteclausule overeen

Ajax en Daley Blind zijn bij de ontbinding van het contract een wederzijdse boeteclausule overeengekomen. De club zou niks over de speler zeggen en vice versa, maar de Amsterdammers hielden zich niet aan de afspraak. Blind besloot daarop in een uitgebreid interview in het Algemeen Dagblad zijn kant van het verhaal te doen.

Ajax nam vlak voor de jaarwisseling afscheid van Blind, die in aanloop naar het WK op de bank belandde en op gespannen voet leefde met Alfred Schreuder. De 32-jarige linksback was voornemens niet te veel over zijn vertrek te zeggen, maar veranderde van gedachten nadat Klaas-Jan Huntelaar afgelopen weekend de breuk tussen de club en speler in een interview met Het Parool besprak.

"Hij moet niet voor mij praten. (…) Huntelaar zet mij zo op tegen supporters. Ik heb hem dat ook meteen geappt. Zoals ik het ook typisch vind dat Ajax als eerste naar buiten treedt, terwijl er een wederzijdse boeteclausule is opgenomen in de ontbindingsovereenkomst: ik zou niks over Ajax zeggen, zij niks over mij. Die bepaling wilde de club, hè…", laat Blind weten.

Afgekocht contract

Blind beschikte bij Ajax over een contract dat komende zomer zou aflopen, maar Ajax heeft meer dan een half jaar afgekocht. "Wat mensen niet weten: toen ik mijn hartprobleem kreeg en ook de coronapandemie heerste, heb ik veel geld ingeleverd en ben ik akkoord gegaan met een korter contract. Van één jaar is een optiejaar gemaakt. Marc Overmars zei: 'Top dat je meedenkt Daley. Wij gaan die optie zo inrichten dat je die voorwaarden kunt halen, áls je weer normaal fit wordt", vertelt Blind.

Met Overmars had Blind ook mondelinge afspraken gemaakt over de tijd na zijn spelerscarrière. "Dat ze me zouden aanbieden om het trainersvak te gaan ontdekken binnen Ajax. Nu het met de opvolgers van Overmars zo escaleerde, werd het van onze kant ook puur zakelijk: dat eigenlijke bonusjaar had ik bijna bereikt, dus dat is in de ontbinding meegenomen."

Lees ookBlind slaat terug naar Schreuder en Huntelaar: "Pertinente leugen"

Reacties

Koempel
Link gekopieerd!
avatar

Triest dat ze jodenstreken uithalen met Daley.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen