Ajax komt goed weg: RKC Waalwijk houdt Sparta in bedwang

24 januari 2023, 22:59

Sparta heeft door een 0-0 gelijkspel tegen RKC Waalwijk verzuimd te stijgen naar plek vier. Bij winst konden de Rotterdammers over Ajax en FC Twente heen wippen, maar de ploeg uit Waalwijk stak daar een stokje voor. In grote delen van de wedstrijd liet de ploeg van Joseph Oosting Sparta het spel maken en mede door het uitblijven van een doelpunt, kwam de wedstrijd geen moment los. Een doelpuntloos gelijkspel was dan ook het logische gevolg.

Joseph Oosting gunde bij RKC Waalwijk clubtopscorer Iliass Bel Hassani na zijn schorsing direct weer een basisplaats en verwees daarmee Arsenal-huurling Mika Biereth weer naar de bank. De thuisploeg startte in de inmiddels vaste en succesvolle basisformatie, maar zag na tien minuten Koki Saito al uitvallen met een hamstringblessure. Met invaller Younes Namli binnen de lijnen moest Sparta de favorietenrol zien waar te maken. RKC Waalwijk schikte zich in de rol als underdog, want de Noord-Brabanders speelden defensief, ordelijk en loerden enkel op een vlijmscherpe uitbraak.

Met een veelvoud aan balbezit kon Sparta de opponent uit Waalwijk niet verrassen. Kansen voor Vito van Crooij en tweemaal Younes Namli waren de enige Spartaanse wapenfeiten in de eerste helft. RKC Waalwijk had genoeg energie om alle gaten dicht te lopen, aangezien zij afgelopen speelronde door een afgelasting een weekend vrijaf hadden. 

Na rust kreeg Sparta de volgende tegenslag te verwerken. Clubtopscorer Vito van Crooij moest de strijd geblesseerd staken. De Spartaanse defensie hield dit kalenderjaar haar doel schoon, maar kreeg na het wegvallen van Sparta's belangrijke pion met enige regelmaat te maken met Waalwijkse speldenprikjes. Na een buitenspeldoelpunt van Iliass Bel Hassani werd om diezelfde reden een kopdoelpunt van Adil Auassar afgevlagd. In het restant vielen beide ploegen voorzichtig aan, maar een punt leek heilig. Door dit doelpuntloze gelijkspel hield Sparta al voor de negende keer dit seizoen de nul. RKC Waalwijk behaalde voor het eerst sinds lange tijd weer eens een resultaat in een uitwedstrijd.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Zeeuwke
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Ajax komt goed weg ? Zal donderdag pas uitkomen !!!!!!! Als Fey Az en Twente verliezen en Ajax wint word het gewoon super spannend

gtsb
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Als ja. Verder gaat de media net zo lang door tot schreuder weg is .

Zeeuwke
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Word ook tijd dat hij weggaat brengt niks en de spelers die op zijn advies zijn gekomen zijn kapitaal vernietiging .

gtsb
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

De druk van alle kanten is te groot om hem te houden . Al vind ik dat niet helemaal eerlijk. Ik zou als ajax zijnde gewoon grote opruiming houden ,en een zak met geld uitgeven . Maarja dan moet je wel een snel handelen en een td en coach klaar hebben staan

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen