Alderweireld heeft duidelijke voorkeur voor nieuwe bondscoach

4 januari 2023, 20:10

Als het aan Toby Alderweireld ligt, wordt Thierry Henry de nieuwe bondscoach van België. De Rode Duivels namen na de vroegtijdige uitschakeling op het WK in Qatar afscheid van Roberto Martínez. Alderweireld hoopt nadrukkelijk op Henry als opvolger van de vertrokken Spanjaard.

De nationale ploeg van België en Henry zijn geen onbekenden van elkaar. Integendeel zelfs. Henry was tussen 26 augustus 2016 en 12 oktober 2018 assistent bij de Rode Duivels, waarna hij na avonturen als hoofdtrainer bij AS Monaco en Montreal in mei 2021 in dezelfde rol terugkeerde bij de nationale ploeg. Met Henry als rechterhand van Martínez beleefde België een WK om heel snel te vergeten. Onze zuiderburen moesten na de groepsfase al naar huis. Ze wonnen nog wel van Canada, maar na de nederlaag tegen Marokko was het gelijkspel tegen Kroatië niet voldoende voor een plekje bij de laatste zestien.

Martínez maakte na de uitschakeling bekend op te stappen als bondscoach. In de zoektocht naar een opvolger passeerde onder meer de naam van Louis van Gaal de revue. Alderweireld heeft echter een sterke voorkeur voor Henry. "Hij heeft in zijn carrière alles gewonnen wat je kunt winnen", citeert Het Laatste Nieuws de centrumverdediger in het Eén-programma 'Vrede op Aarde'. "Bovendien kent Henry de ploeg, wat toch belangrijk is. Ik snap dat er verjonging nodig is, maar je moet ook weten waarvan we komen. Henry zou wat dat betreft de ultieme oplossing zijn."

Lukaku

Alderweireld is overigens niet de enige sterkhouder van de Belgische nationale ploeg die Henry graag de nieuwe bondscoach ziet worden. Ook Romelu Lukaku heeft zijn voorkeur voor de voormalig topschutter van onder meer Arsenal, FC Barcelona en de Franse nationale ploeg uitgesproken. "Voor mij is Hendry de volgende coach van België", liet Lukaku optekenen in gesprek met Sky Italia. Volgens de beresterke spits is er zelfs geen twijfel over mogelijk wie de nieuwe bondscoach wordt. "Henry wordt de volgende trainer. Hij heeft het respect van alle spelers, hij heeft alles gewonnen. Hij weet hoe hij moet coachen, hij weet wat we moeten doen. Hij kent het team, de competitie, de staf. Voor mij is hij de ideale coach voor de nationale ploeg."

ACTIE: Wint Feyenoord van Sparta zondag? Dan win je €100,00 met één euro inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen