Andries Noppert raakt geblesseerd in warming-up en haakt af

25 januari 2023, 19:51
Andries Noppert raakt geblesseerd in warming-up en haakt af

Andries Noppert komt deze woensdagavond niet in actie voor sc Heerenveen. De 28-jarige doelman is in de warming-up richting de wedstrijd tegen Fortuna Sittard uitgevallen met een bovenbeenblessure. Tweede keeper Xavier Mous zal hem onder de lat vervangen.

Het was de bedoeling dat Heerenveen met Noppert zou starten in Sittard. Toen de Friezen een uur en een kwartier voor de aftrap de opstelling bekendmaakten, prijkte de naam van de 2.03 meter lange doelman bovenaan het lijstje. Gedurende de warming-up raakte Noppert geblesseerd, waardoor Mous zijn plek op doel zal overnemen.

Het wegvallen van Noppert is een hard gelag voor Heerenveen. Mede dankzij het uitstekende keeperswerk van de Toren van Joure krijgen de Friezen dit seizoen relatief weinig doelpunten tegen (zestien in zeventien wedstrijden). De goede prestaties van Noppert werd in november beloond door Louis van Gaal, die de keeper meenam naar het WK in Qatar en tot verrassing van velen bombardeerde tot eerste keuze onder de lat.

Heerenveen hoopt zonder Noppert de positie in het linkerrijtje van de Eredivisie te verstevigen. De verre uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard gaat om 20.00 uur van start.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen