'AZ moet vrezen voor vertrek; uitblinker op lijstje in grote landen'

5 januari 2023, 21:07

AZ lijkt deze maand wat telefoontjes te kunnen verwachten voor Milos Kerkez. De talentvolle linkervleugelverdediger doet het uitstekend in Alkmaar en wordt gevolgd door een aantal grote clubs. Kerkez wordt vanuit Duitsland, Engeland, Spanje en Italië in de gaten gehouden.

Dat meldt journalist Mark McAdam van Sky Sports. Hij weet namelijk dat Kerkez op het lijstje staat bij in ieder geval Leeds United, Leicester City en AFC Bournemouth. De clubs uit de Premier League zoeken versterking voor de linkerflank en zien in de 19-jarige Kerkez een geschikte optie. McAdam weet echter ook dat er tevens grote clubs uit andere landen belangstelling hebben.

Lees ook: PSV lijkt in zoektocht één naam alvast door te kunnen strepen

Het zou gaan om Borussia Dortmund, Atlético Madrid en Lazio. De interesse is naar verluidt nog niet concreet en Kerkez zou op zijn beurt ook geen haast hebben om AZ te verlaten. Hij heeft een contract tot medio 2026 en heeft het naar zijn zin in het AFAS Stadion. Daarnaast zou hij hopen op een goede tweede seizoenshelft met AZ, dat slechts vier punten minder heeft dan koploper Feyenoord.

Champions League

Via die weg hoopt Kerkez namelijk op een ticket voor de Champions League. AZ hervat het seizoen in de Eredivisie aanstaande zaterdag (18.45 uur) met een thuiswedstrijd tegen Vitesse. De Alkmaarders staan momenteel vierde, terwijl een plekje bij de top twee genoeg is voor een ticket voor de Champions League. Kerkez maakte als speler van AZ zijn debuut voor de nationale ploeg van Hongarije. Hij speelde eerder al bij AC Milan.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen