Bekercampagne Feyenoord van start en zware kluif voor kwakkelend Chelsea

12 januari 2023, 08:50

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op donderdag 12 januari.

Wedstrijden

Union St. Gillis – KAA Gent (20.45 uur)

Een leuk bekeraffiche in België, waar Union Sint-Gillis het opneemt tegen KAA Gent. Union is wederom bezig aan een uitstekend seizoen in de Jupiler Pro League. De club van onder andere Bart Nieuwkoop staat op een tweede plaats achter KRC Genk. Ook in de Beker van België kan de ploeg succes bereiken door zich te plaatsen voor de halve finale. Dat moet dan gebeuren tegen Gent. Die ploeg staat op een vijfde plaats en schakelde in de vorige ronde Cercle Brugge uit (2-0).

Real Betis - FC Barcelona (20.00 uur)

In de Supercopa de España neemt FC Barcelona het op tegen Real Betis. De Supercopa de España heeft sinds enkele jaren een nieuwe opzet, waarbij de nummers één en twee van het afgelopen La Liga-seizoen het opnemen tegen de winnaar en verliezer van de Copa del Rey. Barcelona eindigde vorig seizoen tweede en Betis won de beker. 

FeyenoordPEC Zwolle (21.00 uur)

Koploper Feyenoord begint vanavond aan de bekercampagne. De Rotterdammers zijn in de eigen Kuip gekoppeld aan PEC Zwolle. Op papier is de dertienvoudig bekerwinnaar de gedoodverfde favoriet in het duel tegen de bekerwinnaar van 2014. Echter kan dit weleens gaan tegenvallen. PEC staat op een tweede plaats in de Keuken Kampioen Divisie en pakte afgelopen vrijdag de tweede periodetitel. De ploeg van Dick Schreuder is uitstekend in vorm en zal er alles aan gaan doen om het Feyenoord zo lastig mogelijk te maken.

Fulham – Chelsea (21.00 uur)

Ook in de Premier League wordt donderdagavond gevoetbald. Het verrassend goed presterende Fulham neemt het in eigen huis op tegen het kwakkelende Chelsea. De ploeg van Graham Potter is dramatisch uit vorm en staat op een tiende plaats.  Voor promovendus Fulham ziet de wereld er compleet anders uit. De ploeg met onder andere Kenny Tete in de gelederen staat op plek zeven. Wil Chelsea uit het dal klimmen, moet het van hele goede huizen komen om Fulham te verslaan. De druk staat er in ieder geval goed op, want bij een nederlaag wordt het verschil tussen Fulham en Chelsea maar liefst zes punten.

Voetbal op tv

18.45 uur: Heracles Almelo – Go Ahead Eagles, ESPN 2, live verslag van het duel in de KNVB Beker

19.30 uur: Real Betis – FC Barcelona, Ziggo Sport, live verslag van de Spaanse supercup

20.00 uur: FC Groningen - Spakenburg, ESPN 2, live verslag van het duel in de KNVB Beker

21.00 uur: AS Roma – Genoa, Ziggo Sport Voetbal, live verslag van het duel in de Coppa Italia

21.00 uur: Feyenoord – PEC Zwolle, ESPN 1, live verslag van het duel in de KNVB Beker

21.00 uur: Fulham - Chelsea, ViaPlay, live verslag van het duel in de Premier League

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen