Berghuis lacht vraag journalist weg: "Dat mogen we niet zeggen"

29 januari 2023, 18:10
Berghuis lacht vraag journalist weg:

Ajax heeft weer een klein beetje kleur op de wangen na de overwinning op Excelsior. Maar het lek is nog niet boven. Dat stelt Steven Berghuis althans. De middenvelder benadrukt dat het veel en veel beter zal moeten de komende tijd. Vooral in de eerste helft kwam Ajax een paar keer heel goed weg.

Zeven opeenvolgende competitiewedstrijden wist Ajax niet te winnen. De belabberde reeks begon in november met een nederlaag tegen PSV en kreeg een vervolg met gelijke spelen tegen achtereenvolgend Vitesse, FC Emmen, NEC, FC Twente, Feyenoord én FC Volendam. De blamage tegen FC Volendam van afgelopen donderdag kostte Alfred Schreuder uiteindelijk de kop. Met John Heitinga als interim-trainer maakte Ajax op bezoek bij Excelsior een einde aan de reeks zonder overwinning. "Of het lek weer boven is? Dat lijkt me niet. Als je de wedstrijd terugziet, denk ik dat we niet mogen zeggen dat Ajax weer terug is", zei Berghuis na afloop tegenover de NOS.

Ajax boekte weliswaar een ruime overwinning op Excelsior, maar in de eerste helft had het er ook zomaar heel anders uit kunnen zien. "Ik denk dat we heel goed wegkomen in de eerste helft. We hadden ook met een 3-1 achterstand de rust in kunnen gaan. Ik ben in ieder geval blij dat we hebben gewonnen en dat een paar jongens, waaronder Owen Wijndal, goed hebben gespeeld vandaag", aldus Berghuis. Wijndal kwam afgelopen zomer over van AZ, maar heeft zich in Amsterdam nog niet kunnen bewijzen als versterking. Schreuder gaf in zijn laatste wedstrijden als hoofdtrainer op de linksbackpositie de voorkeur aan Calvin Bassey. De Nigeriaan begon tegen Excelsior op de bank.

Lees ook: Timber schaamde zich voor de stand: "Maar dat motiveert je wel"

'Vervelend gevoel'

De basisplaats voor Wijndal was één van de wijzigingen die Heitinga doorvoerde. Dat de interim-trainer het anders wil gaan doen dan Schreuder, is duidelijk. Berghuis heeft echter een 'vervelend gevoel' overgehouden aan het vertrek van Schreuder. "Je bouwt een relatie op, je werkt samen en je probeert samen tot iets moois te komen. Als het al een paar weken niet werkt, weet je dat het er na een 1-1 gelijkspel tegen FC Volendam aan zat te komen." Stellen dat de hand van Heitinga meteen zichtbaar is, zou té kort door de bocht zijn. "Maar het is natuurlijk goed dat hij iets teweeg probeert te brengen. Met Owen (Wijndal, red.) op links, Kudus vanaf rechts en Dusan (Tadic, red.) in de spits hadden we misschien wat meer variatie. Maar we zijn nog steeds zoekende", stelde Berghuis.

Door het gelijkspel bij AZ – FC Utrecht én FC Twente – Feyenoord en dankzij de overwinning op Excelsior ziet de stand er voor Ajax weer iets rooskleuriger uit, al blijft de achterstand op koploper Feyenoord fors (vijf punten). Berghuis is echter van mening dat het beter is als zijn ploeg zich de komende tijd níét met de stand bezighoudt. "Ik denk dat we nu niet zo zeer naar de stand moeten kijken, maar meer naar de ontwikkeling van ons spel en dat we wedstrijden weer wat makkelijker gaan winnen."

Reacties

Hans
Link gekopieerd!
avatar

Deze man moet lekker terug gaan FYNOORD gaan de kneus

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen