Blind reageert op spectaculair debuut, Huntelaar baalt van vertrek

14 januari 2023, 12:10
Blind reageert op spectaculair debuut, Huntelaar baalt van vertrek

Daley Blind maakte vrijdagavond zijn officieuze debuut voor Bayern München. In het spectaculaire 4-4 gelijkspel tegen RB Salzburg kwam de 32-jarige verdediger na iets meer dan een uur binnen de lijnen. De nieuweling werd direct stevig getest tegen de koploper van de Oostenrijkse competitie. Na afloop van de wedstrijd sprak fanaccount iMiaSanMia de oud-Ajacied. "Het is nog lastig te zeggen waar ik nu sta", vertelde Blind hen.

Na zijn overstap sloot Blind snel aan op het trainingskamp dat Bayern aflegde in Doha. De 99-voudig international kijkt positief terug op dat trainingskamp. "Dat heeft me zeker geholpen. Ik heb mijn medespelers leren kennen en voel me klaar voor wat komen gaat." In de oefenwedstrijd tegen RB Salzburg had de ervaren verdediger een aandeel bij de 4-3 van Mathys Tel. Echter bleek die treffer niet genoeg voor de overwinning toen Noah Okafor Salzburg vlak voor tijd nog op gelijke hoogste bracht. Bayern-trainer Julian Nagelsmann gaf tegen de Oostenrijkers enkele reservespelers de kans om zich vanaf de aftrap te bewijzen.

Lees ook: Blind debuteert met spectaculair gelijkspel in het shirt van Bayern

Huntelaar

Het vertrek van Blind zorgde voor een heleboel commotie bij Ajax. In een interview met Het Parool heeft Klaas-Jan Huntelaar, die deel uitmaakt van de technische organisatie bij de Amsterdammers, voor het eerst gereageerd op de transfer. Volgens The Hunter liep Blind al langer rond met een negatief gevoel: "Hij werd uitgefloten door zijn eigen fans en er werd geroepen op Nicolás Tagliafico. Dat was toen een klap in zijn gezicht", openbaart de oud-spits.

Huntelaar begrijpt dat dat de verdediger pijn deed. Zoals gezegd speelde ook trainer Alfred Schreuder mee in zijn vertrek. "Het feit dat de trainer een andere keuze heeft gemaakt, was voor Blind de druppel." De technische man baalt enorm van zijn vertrek. "Het is helaas een lelijk vertrek, voor Daley, voor Ajax."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen