Blind slaat terug naar Schreuder en Huntelaar: "Pertinente leugen"

18 januari 2023, 20:05   Bijgewerkt: 18 januari 2023, 23:17
Blind slaat terug naar Schreuder en Huntelaar:

Daley Blind heeft in zijn eerste uitgebreide interview na zijn vertrek bij Ajax keihard uitgehaald naar de Amsterdamse club. Onder meer Klaas-Jan Huntelaar en trainer Alfred Schreuder krijgen flinke kritiek van de 32-jarige verdediger in het vraaggesprek met het Algemeen Dagblad

In eerste instantie was Blind niet van plan een boekje open te doen over zijn vertrek uit Amsterdam. "Ik zou niks over Ajax zeggen, zij niks over mij. Die bepaling wilde de club", onthult hij het bestaan van een boeteclausule in zijn ontbindingsovereenkomst. Toch schond Klaas-Jan Huntelaar die afspraak recent. De voormalige spits zei onder meer dat de keuze van Schreuder om Blind te passeren 'de druppel' zou zijn geweest voor de verdediger. "Hij moet niet voor mij praten", zegt Blind nu. "De druppel was: van eerste keus op een positie degraderen naar vierde keus. En dat de trainer me sowieso totaal negeerde na een aanvaring in de rust tegen RKC. Huntelaar zet mij zo op tegen supporters. Ik heb hem dat ook meteen geappt."

Lees ook: Blind reageert op spectaculair debuut

In Waalwijk kwam Blind in botsing met Schreuder, toen de trainer in de rust in het Engels aan zijn aanvallers vroeg hoe zij vonden dat Ajax de tweede helft druk zou moeten zetten op de tegenstander. "Ik ben toen opgestaan en heb in die kleedkamer hardop gezegd: trainer, wees duidelijk en bepaal jij nou zélf hoe we het gaan uitvoeren! Er was emotie en zijn reactie was al even fel: 'You shut up! Shut your mouth and sit down!', zou Schreuder gezegd hebben. Sinds dat moment kwam het niet meer goed tussen speler en trainer, vertelt Blind. Nadat Blind meerdere keren werd gepasseerd gaf de trainer in een onderling gesprek vervolgens toe dat hij na 'RKC' met een 'statement' moest komen. 

Schreuder meldde deze week zelf dat hij een mogelijke reserverol voor Blind voorafgaand aan het seizoen al met de speler had besproken op het moment dat Ajax Owen Wijndal aantrok. "Een pertinente leugen", doet Blind die bewering af. "In de zomer, ook op trainingskamp, gaf hij aan dat hij me zo'n belangrijke pion vond." Blind twijfelt er dan ook niet aan dat de strijd die Schreuder intern met hem aan ging 'persoonlijk' werd na het incident in Waalwijk.

Lees ook: Schreuder zelfkritisch: "Had zeker naar Blind toe moeten gaan"

Een vertrek uit Amsterdam bleek uiteindelijk onvermijdelijk. Blind leek lange tijd op weg naar Antwerp FC, maar belandde uiteindelijk verrassend bij Bayern München. Toch had Blind zich een ander verloop van de slotfase van zijn loopbaan voorgesteld. "Ik had met Overmars ook mondelinge afspraken over de tijd na mijn spelerscarrière. Dat ze me zouden aanbieden om het trainersvak te gaan ontdekken binnen Ajax", vertelt hij. Zijn droom om samen met zoon Lowen het veld op te lopen voor zijn laatste wedstrijd in de Johan Cruijff Arena, net als hijzelf met vader Danny meemaakte, gaat dan ook niet door.

Reacties

Hans
Link gekopieerd!
avatar

ZYN EEN HOOP RAT 🐀 BY AJAX HELE DIRECTIE SCHREUDER HUNTELAAR HAMSTRA MOETEN ER ALLEMAAL UIT TRAPPEN

Pokebowl17
Link gekopieerd!
avatar

Daley ondermijnt wel de trainer hierin en aan de andere kant moet Alfred ook ruimte kunnen geven aan emotie': zeker als de resultaten er niet zijn. Maar deze twee kunnen elkaar gewoon niet luchten. In eerste instantie kinderachtig allemaal, maar zie de gevolgen op het veld. Dat zoiets klein zo een grote invloed kan hebben. Maar ik slaap er zeker niet minder om :-)

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen