Blind streek na conflict bij Ajax neer bij Amsterdamse amateurs

19 januari 2023, 12:11
Blind streek na conflict bij Ajax neer bij Amsterdamse amateurs

Daley Blind heeft na zijn contractontbinding bij Ajax een tijdje zijn conditie op peil gehouden bij de Amsterdamse amateurclub AFC. De 32-jarige linksback kreeg op 26 december te horen dat hij niet meer welkom was bij de club waar hij het gros van zijn loopbaan doorbracht. Daarop besloot hij aan te kloppen bij de club die op een steenworp afstand van zijn huis ligt.

Het zijn vreemde maanden geweest voor Blind. Hij raakte in onmin met Alfred Schreuder, verloor zijn basisplaats bij Ajax, was daarentegen wel een vaste waarde bij het Nederlands elftal op het WK in Qatar en kreeg bij terugkeer in Amsterdam te horen dat hij moest vertrekken. In afwachting van een nieuwe club meldde Blind zich bij AFC.

"Het is wel grappig dat de groepstraining bij de amateurs van AFC 1 mijn voorbereiding op Bayern is geworden", vertelt hij aan het Algemeen Dagblad. "Die club ligt bij mij naast de deur en in eerste instantie wilde ik er een paar ballen vragen om in mijn eentje wat te kunnen doen. Maar de trainer van AFC was zo aardig om jongens op te trommelen die in hun kerstvakantie ook zin hadden om bezig te zijn."

Zo stond Blind plots enkele dagen op het trainingsveld bij AFC. "Een mannetje of acht, negen vond het leuk om met mij samen overdag te trainen. Dat hebben we zo een aantal keer gedaan. Daarnaast had ik het eerst in mijn leven een sportschoolabonnementje genomen", aldus de routinier, die een kleine twee weken geleden een contract voor een half jaar bij Bayern München tekende.

Lees ookAjax en Daley Blind kwamen wederzijdse boeteclausule overeen

Reacties

Koempel
Link gekopieerd!
avatar

Geweldig hoe Blind natrapt. Joden onder elkaar!

Zeeuwke
Link gekopieerd!
avatar

Fijne kerel

PPMS
Link gekopieerd!
avatar

Achterlijke Limburger.

PPMS
Link gekopieerd!
avatar

Als dit nou gewoon bij een vorige bericht over Blind had gestaan.......echt wat een onzin!

Pokebowl17
Link gekopieerd!
avatar

Heb jij enig idee hoe 'gratis' nieuwssites werken?

PPMS
Link gekopieerd!
avatar

Uiteraard. Kan ik het alsnog onzin vinden.

Pokebowl17
Link gekopieerd!
avatar

Het heeft alleen niet veel zin om dat steeds te roep toeteren. Ze gaan niet minder van dergelijke artikelen schrijven en nu weten ze zeker dat je het gelezen hebt. Kwaliteit staat hier niet op nummer 1.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen