City rouleert met mate: Aké en Haaland in de basis tegen Arsenal

27 januari 2023, 20:19   Bijgewerkt: 27 januari 2023, 23:00

Dé kraker in de vierde ronde van de FA Cup gaat tussen Manchester City en Arsenal. In Manchester treft de nummer twee van de Premier League de koploper van de competitie. In tegenstelling tot het League Cup toernooi, waarin City verrassend werd uitgeschakeld door Southampton, stuurt Pep Guardiola vrijdagavond een sterk elftal het veld in met onder meer Nathan Aké en doelpuntenmachinie Erling Haaland

Aké staat als linksback opgesteld in een achterhoede waarin ook John Stones, Manuel Akanji en Rico Lewis een basisplaats hebben. Achter hen verdedigt de Duitse reservedoelman Stefan Ortega opnieuw het doel. Tegen Southampton werd hij nog verrast door een lepe boogbal van Moussa Djenepo, die van grote afstand het net wist te vinden toen Ortega wat ver van zijn doellijn gepositioneerd stond.

Op het middenveld heeft Guardiola plaats voor Kevin de Bruyne, die na een teleurstellend WK met België sinds zijn terugkeer in Engeland weer oduerwets op dreef is. De spelmaker wordt geflankeerd door Ilkay Gündogan en Rodri. Voorin zijn Jack Grealish en Riyad Mahrez de vleugelspelers die zelf kunnen scoren maar hopelijk ook de aanvoer van Haaland deels kunnen gaan verzorgen.

Arteta rouleert eveneens 

Ook de bezoekers starten met een combinatie van vaste krachten en reserves aan het uitduel. Manager Mikel Arteta, in het verleden jarenlang assistent van Guardiola bij de tegenstander van vanavond, geeft doelman Matt Turner weer eens de kans en heeft ook een basisplaats voor Leandro Trossard die eerder deze winter overkwam van Brighton. Aanwinst Jakub Kiwior zit op de bank bij zijn nieuwe club. De Poolse centrale verdediger kwam recent over van het Italiaanse Spezia. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen