Domper voor Memphis Depay bij benauwde zege Atlético Madrid

29 januari 2023, 19:01
Domper voor Memphis Depay bij benauwde zege Atlético Madrid

Atlético Madrid heeft ternauwernood drie punten overgehouden aan het uitduel met Osasuna. Pas een kwartier voor tijd zette Saúl Ñíguez de beslissende 0-1 voorsprong op het bord voro de ploeg van trainer Diego Simeone. Ondanks het lange uitblijven van die treffer bleef Memphis Depay 90 minuten op de bank bij de Madrilenen. 

Memphis werd afgelopen transerperiode overgenomen van FC Barcelona, waar hij nauwelijks nog zicht had op speeltijd. In de jacht op meer minuten en doelpunten tekende hij voor 2,5 seizoen bij Atlético. Vorige week maakte hij als invaller zijn debuut in het met 3-0 gewonnen thuisduel met Real Valladolid, waarna hij in de kwartfinale van de Copa del Rey tegen stadgenoot Real Madrid (3-1 verlies na verlenging) eveneens van de bank mocht komen. 

Waar Álvaro Morata destijds nog de eerste keus in de punt van de aanval was, koos Simeone zondag voor een tweemans-aanval bestaande uit Antoine Griezmann en Ángel Correa. Toen de openingstreffer lang op zich liet wachten liet Simeone Morata vervolgens wél binnen de lijnen komen voor Correa, maar Memphis mocht de gehele wedstrijd blijven toekijken. 

Uiteindelijk was het een andere invaller die Atlético de drie punten schonk. Saúl, het kind van de club dat vorig seizoen nog verhuurd werd aan Chelsea, was uiteindelijk de gevierde man. Hij werd gevonden met een lange pass van achteruit en faalde niet oog in oog met doelman Aitor Fernández. Door de overwinning staat Atlético voorlopig vierde in La Liga. De achterstand op nummer drie Real Sociedad bedraagt vier punten, maar die ploeg komt later vanavond nog in actie als het op bezoek gaat bij nummer twee Real Madrid. 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen