Duidelijke boodschap voor Van Nistelrooij: "Zet hem niet meer op de bank"

30 januari 2023, 11:40   Bijgewerkt: 30 januari 2023, 11:48
Duidelijke boodschap voor Van Nistelrooij:

Joey Veerman was de voorbije week onderwerp van gesprek bij PSV. De middenvelder zat op de bank en werd ook nog eens in verband gebracht met een overstap naar Besiktas. Veerman verscheen afgelopen zaterdag in de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles weer aan de aftrap en betaalde het vertrouwen van Ruud van Nistelrooij terug met een doelpunt. Volgens Rafael van der Vaart doet de oefenmeester er goed aan Veerman te laten staan.

Veerman maakte een jaar geleden de overstap van sc Heerenveen naar PSV en groeide al snel uit tot een belangrijke kracht in de ploeg van toenmalig trainer Roger Schmidt. Ook onder leiding van Ruud van Nistelrooij kon Veerman lange tijd rekenen op een basisplaats, maar na de recente thuiswedstrijd tegen Sparta Rotterdam belandde hij op de bank. Zaterdag nam hij revanche door de score te openen tegen Go Ahead Eagles. "Ik hoop dat Van Nistelrooij luistert. Zet hem niet meer op de bank. Je beste speler aan de bal zet je niet op de bank", zei Van der Vaart zondagavond aan tafel bij Studio Voetbal.

Pierre van Hooijdonk vroeg zich af of Xavi Simons momenteel niet de beste speler is bij PSV, maar Van der Vaart is van mening dat de kleine dribbelaar nóg beter speelt als Veerman op het veld staat. "Door Veerman gaat Simons beter spelen. Voor Simons is het fantastisch. Die was als enige in vorm en kan nu veel dieper speler en meer acties maken. Sangaré kan ook de bal inleveren bij Veerman. Echt waar, dan verdedigt Veerman maar een keer niet mee. Dat moet Sangaré maar doen", aldus de oud-speler van onder meer Ajax, Real Madrid en Tottenham Hotspur.

Ibrahim Afellay erkent de kwaliteiten van Veerman aan de bal, maar de oud-speler van PSV wees tevens op de andere taken die komen kijken op zijn positie. "Aan de bal is hij geweldig. Maar hij speelt wel op een positie waar verdedigende taken bijkomen. Dat moet bij beseffen", zei de oud-PSV'er, die kan begrijpen waarom Veerman de afgelopen weken regelmatig op de bank moest plaatsnemen. "Hij kan niet alleen maar aanvallen. Daarvoor is PSV te zwak. Dat kan PSV niet opvangen. Als hij stappen wil maken, moet hij ook zijn verdedigende taken uitvoeren. Hij heeft genoeg momenten dat hij zijn man laat lopen."

Lees ook: Van der Vaart over penalty-moment: "Feyenoord is gewoon bestolen"

Uitblinker

Als het aan Veerman zelf ligt, heeft hij komend weekend in de topper tegen Feyenoord opnieuw een basisplaats. René van de Kerkhof hoopt de middenvelder eveneens aan de aftrap te zien. Het optreden van Veerman in de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles kon het clubicoon van PSV wel bekoren. "Samen met Simons was hij de uitblinker, die twee trokken de kar", vertelde Van de Kerkhof in het radioprogramma Wakker! van Omroep Brabant. Van de Kerkhof begrijpt in tegenstelling tot Afellay niet waarom Veerman in de competitiewedstrijden tegen Fortuna Sittard, Vitesse en FC Emmen genoegen moest nemen met een plek op de bank. "Hij hoort gewoon in de basis. Samen met Guti en Sangaré."

Reacties

Zeeuwke
Link gekopieerd!
avatar

Of wel heeft hem wel gemotiveerd !

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen