FA Cup: Aké groeit uit tot matchwinner voor Manchester City

27 januari 2023, 23:00

Manchester City heeft de laatste zestien bereikt in het toernooi om de FA Cup. In eigen stadion was het met 1-0 te sterk voor Premier League-koploper Arsenal. Nathan Aké groeide uit tot matchwinner door in de tweede helft het enige doelpunt van de wedstrijd aan te laten tekenen. 

Het was vooraf nog maar de vraag in hoeverre Pep Guardiola en Mikel Arteta hun formaties aan zouden passen voor het onderlinge treffen. In de League Cup rouleerde Guardiola nog volop, wat de ploeg op een verrassende uitschakeling tegen Southampton kwam te staan. Vrijdagavond beperkte de Spanjaard zich tot slechts enkele wijzigingen, waarbij doelman Ederson en rechtsback Kyle Walker de belangrijkste afwezigen waren ten faveure van Stefan Ortega en Rico Lewis. Ook Arteta koos onder de lat voor zijn tweede keeper, Matt Turner. 

Aké mocht 'gewoon' starten van de Spanjaard en betaalde het vertrouwen in de tweede helft dubbel en dwars terug. Een schot van de Argentijn Julián Alvarez spatte uiteen op de paal, waarna Aké in actie kwam. Hij dribbelde terug naar binnen en haalde beheerst met zijn rechterbeen de trekker over: 1-0. Ondanks enig aandringen van Arsenal betekende dat ook de eindstand van het duel.

 

Derde Nederlandse back op rij

Toevallig of niet: het doelpunt van Aké betekende tevens de eerste tegentreffer van de Amerikaanse doelman Turner sinds de achtste finale van het WK in Qatar. En ook toen was het een Nederlandse back die de gtrekker overhaalde: Denzel Dumfries. Zijn collega-back Daley Blind was even eerder succesvol, waardoor Turner nu drie keer achter elkaar door een Nederlandse back is gepasseerd. 

ACTIE: Wint Feyenoord van Sparta zondag? Dan win je €100,00 met één euro inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen