FC Barcelona kan spoedig een nieuwe dreun uitdelen aan Real Madrid

30 januari 2023, 13:49

De loting voor de halve finale van de Copa del Rey heeft een absolute kraker opgeleverd. FC Barcelona is zojuist gekoppeld aan Real Madrid. Het winnaar van dit tweeluik neemt het in de bekerfinale op tegen de winnaar van de dubbele ontmoeting tussen Osasuna en Athletic Club. 

FC Barcelona verzekerde zich afgelopen woensdag ten koste van Real Sociedad van een plek in de halve finale, terwijl Real Madrid een dag later te sterk was voor Atlético Madrid. De loting voor de halve finales heeft de eeuwige rivalen dus aan elkaar gekoppeld. Dit betekent dat FC Barcelona spoedig opnieuw de kans krijgt om Real Madrid een flinke dreun uit te delen. De eerste ontmoeting tussen beide clubs van dit seizoen eindigde weliswaar nog in een Madrileense zege (3-1 in de competitie), maar de strijd om de Supercopa werd onlangs een prooi voor FC Barcelona. De ploeg van trainer Xavi Hernández liet haar rivaal volstrekt kansloos en zegevierde met 3-1. Het was de eerste hoofdprijs voor Xavi sinds zijn aanstelling als opvolger van de ontslagen Ronald Koeman. 

De eerste halve finale wordt afgewerkt in de week van 6 februari en de return wordt gespeeld in de eerste week van maart. FC Barcelona is de laatste weken uitstekend op dreef. De Catalanen wonnen afgelopen zaterdag nog met 0-1 van Girona. Zij zagen een dag later hoe Real Madrid zich stukliep op de defensie van Real Sociedad. De Koninklijke kwam op eigen veld niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel, waardoor het verschil tusseen FC Barcelona en Real Madrid op de ranglijst inmiddels vijf punten is in het voordeel van de Catalanen. Tussen het tweeluik in de halve finales van de Copa del Rey door komen FC Barcelona en Real Madrid ook nog in actie in Europa. FC Barcelona wacht in de Europa League een dubbele ontmoeting met Manchester United, terwijl Real Madrid het in de achtste finales van de Champions League opneemt tegen Liverpool.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen