Feyenoord-aanwinst herkent zich niet in stempel: "Nooit zo ervaren"

27 januari 2023, 10:14   Bijgewerkt: 27 januari 2023, 10:30
Feyenoord-aanwinst herkent zich niet in stempel:

Feyenoord-aanwinst Neraysho Kasanwirjo heeft zijn vuurdoop in De Kuip al snel gehad. De kersverse aanwinst debuteerde woensdag als invaller bij een 2-0 voorsprong tegen de tien man van NEC. "Dat was lekker invallen", zei hij over zijn debuut.

"Het maakte de wedstrijd wel wat makkelijker. Ik heb simpel gespeeld. We hoefden niet meer te forceren en NEC kreeg geen kansen meer", vertelde Kasanwirjo aan het Algemeen Dagblad. Hij had nog maar kort de tijd gehad om zijn ploeggenoten te leren kennen, maar problemen leverde dat niet op. "De aanpassing verloopt prima. Ik ben geen stille jongen, ik praat met iedereen. Meteen. Bovendien kende ik al veel spelers. Timber, Geertruida, Hartman en Dilrosun bijvoorbeeld (uit de jeugdafdelingen van het Nederlands elftal, red.), en Danilo natuurlijk vanuit Ajax."

De rol van de multi-inzetbare verdediger zal in eerste instantie zijn om 'gaten op te vullen' waar nodig. "Feyenoord doet het hartstikke goed, dus om er nu een speler uit te halen en mij daar neer te zetten, is niet logisch. Ik ga hard trainen en werken, dan moet het goed komen. Als centrale verdediger en als rechtsback moet ik mezelf ontwikkelen en stabiel worden. Het middenveld? Daar heb ik gespeeld, maar dat is niet mijn beste positie."

In eerste instantie is het zaak om snel te wennen aan het niveau van Feyenoord. "Ik kan voetballen, maar ik moet met dit niveau meegaan. Het niveau waar ik vandaan kom, is lager, dus ik moet even wennen. Hier gaat alles sneller, het is intensiever. Maar dat gaat goed komen", beloofde Kasanwirjo. 

Moeilijke jongen

Kasanwirjo werd bij FC Groningen nog wel eens bestempeld als 'moeilijke jongen', wat zelfs een reden zou zijn geweest dat de club wilde meewerken aan het vertrek van de basiskracht. Toch hoeft Feyenoord zich daar volgens hem geen zorgen over te maken. "Ik weet dat die dingen zijn gezegd, maar die hoorde ik eerder niet. Dat ik geen fijne jongen was om mee te werken bijvoorbeeld. Zo heb ik dat zelf nooit ervaren. Ik speelde toch ook gewoon?"

Nog geen account bij Jacks.nl? Ontvang hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen