Fraser schaart zich achter Brobbey: "Zo sta ik ook in het leven"

29 augustus 2022, 08:07

Brian Brobbey verdubbelde zondagmiddag de score voor Ajax tijdens het bezoek aan FC Utrecht, maar na afloop ging het helaas niet over zijn doelpunt. Een aantal 'fans' van FC Utrecht liet zich na de treffer van Brobbey van zijn slechtste kant zien door apengeluiden te maken. Henk Fraser nam uiteraard op voor de jonge aanvaller.

Ajax leek een heet middagje te kunnen verwachten in de Galgenwaard, maar daar bleek niets van waar. FC Utrecht slaagde er geen moment in om het de regerend landskampioen lastig te maken. Steven Berghuis opende al vroeg de score, waarna Brobbey vlak voor rust met zijn tweede van het seizoen de score verdubbelde. Brobbey vierde zijn treffer voor de fanatieke tribune van FC Utrecht, waar enkele 'supporters' zich ernstig misdroegen door apengeluiden te maken. De aanvaller van Ajax liet na afloop weten dat het hem niet heel veel deed.

"Ik ben blij dat hij er zo over denkt, want het is ook precies hoe ik in het leven sta", werd Fraser na afloop geciteerd door De Telegraaf. "Als iemand voor mij apengeluiden maakt, kijk ik hem aan en lach ik hem keihard in zijn gezicht uit. Hoe kun je als volwassene apengeluiden maken? Dat is toch lachwekkend. Niet van deze tijd. De mensen bij wie racisme in hun hart zit, moeten hulp zoeken. Ik zal net als Brian doorgaan met mijn werk, me niet laten afleiden en zéker niet om mijn kleur. Daar ben ik trots op."

Dat zowel Brobbey als Fraser er heel rustig onder blijft, betekent niet dat de oefenmeester vindt dat men rustig achterover kan blijven leunen. "Ik vind het frustrerend dat – niet alleen in het stadion, ook in de maatschappij – mensen hiermee wegkomen", aldus Fraser. Algemeen directeur Thijs van Es van FC Utrecht gaat er naar eigen zeggen alles aan doen om de daders op te sporen. Als we Van Es moeten geloven, is de kans groot dat zij gevonden worden. "De individuen die dingen hebben geroepen, hebben we in beeld. Daar gaan we achteraan. We hebben de camera's om die personen in zicht te krijgen. Dit kan natuurlijk niet. Het is schandalig, ik ben zeer teleurgesteld."

Vuurwerkbom

De club FC Utrecht beleefde al met al een dramatische zondag. Scheidsrechter Danny Makkelie voelde zich in de tweede helft ook nog genoodzaakt om de wedstrijd tijdelijk stil te leggen, nadat er een vuurwerkbom was ontploft in de buurt van Ajax-goalie Remko Pasveer. Na een break van een paar minuten besloot Makkelie om het duel weer te hervatten. FC Utrecht kwam vervolgens niet meer in de buurt van een treffer. Het bleef bij 0-2, waarmee Ajax de ploeg van Fraser haar tweede verliespartij van het seizoen bezorgde. FC Utrecht wacht na vier wedstrijden nog op haar eerste overwinning.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen