Man United lijkt na mondeling akkoord naast João Félix te grijpen

9 januari 2023, 17:45   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

João Félix is hard op weg naar Chelsea. De Londense club heeft volgens journalist David Ornstein van The Athletic een mondeling akkoord bereikt over een huurtransfer van de 23-jarige aanvaller. Arsenal en Manchester United waren ook geïnteresseerd in de diensten van João Félix, maar lijken te worden afgetroefd door hun competitiegenoot.

De afgelopen weken is duidelijk geworden dat João Félix in de tweede seizoenshelft niet meer voor Atlético Madrid zou uitkomen. De Portugees is geen vaste waarde onder trainer Diego Simeone en heeft om die reden kortgeleden zijn vertrekwens kenbaar gemaakt. Meerdere clubs zagen de komst van João Félix wel zitten, maar het is het op de transfermarkt zeer actieve Chelsea dat de strijd om de aanvaller gaat winnen.

Chelsea betaalt Atlético Madrid om en nabij elf miljoen euro voor de tijdelijke komst van João Félix. Dat bedrag ligt lager dan de initiële vraagprijs van de Madrilenen. Als de laatste details zijn uitgewerkt en de huurtransfer is afgerond, dan mag de Portugese aanvaller zich de vierde winterversterking van Chelsea noemen. De club van trainer Graham Potter trok eerder al Benoît Badiashile, Andrey Santos en David Datro Fofana aan. Zij kostten de club ruim zestig miljoen euro aan transfersommen.

Chelsea staat er slecht voor

João Félix, die drie en een half jaar geleden voor liefst 126 miljoen euro de overstap van Benfica naar Atlético Madrid maakte, moet Chelsea de komende maanden helpen in de missie om bij de eerste vier van de Premier League te eindigen. Dat wordt een hels karwei, want de zwak presterende Londense club staat op dit moment slechts tiende in de Premier League, achter bijvoorbeeld Brighton & Hove Albion en Brentford.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen