Klopp schept duidelijkheid na berichten over blessure Van Dijk

6 januari 2023, 15:54

Liverpool moet het voorlopig stellen zonder aanvoerder Virgil van Dijk. De verdediger raakte afgelopen dinsdag geblesseerd in het duel met Brentford, waarna verschillende verhalen opdoken over de ernst van zijn kwetsuur. Jurgen Klopp gaf op zijn persconferentie van vrijdagmiddag meer duidelijkheid.

De Duitser sprak van een 'grote teleurstelling' en 'verrassing', waarmee hij al aangaf geen goed nieuws te hebben. "De diagnose was vervelend, maar het is een kwestie van weken. We zullen het moeten aankijken, dat is hoe het er nu voor staat. We hebben nog andere verdedigers."

Over de blessure van Van Dijk bestond direct na de wedstrijd tegen Brentford nog veel onduidelijkheid. De eerste geluiden waren dat het meeviel, maar vervolgens werd er gesproken van een veel langere blessure, waardoor Liverpool zelfs al op zoek zou moeten naar een vervanger. In de werkelijkheid lijkt de ernst van de blessure dus ergens daar tussenin te liggen. 

FA Cup

Overigens verloor Liverpool het duel met Brentford, waarin Van Dijk dus halverwege uitviel, met 3-1. De ploeg verloor de top vijf van de Premier League daarmee uit het oog en heeft dit weekend nog geen kans om dat recht te zetten. In plaats van een competitiewedstrijd staat er zaterdagavond namelijk een FA Cup-ontmoeting met Wolverhampton Wanderers op het programma. 

ACTIE: Wint Feyenoord van Sparta zondag? Dan win je €100,00 met één euro inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen