Laporta doet Frenkie belofte en speculeert over nieuwe concurrent

6 januari 2023, 09:28   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

FC Barcelona gaat niet langer proberen het salaris van Frenkie de Jong te verminderen. Het contract van de 25-jarige middenvelder wordt gerespecteerd, zo belooft voorzitter Joan Laporta in een uitgebreid interview met Cadena SER.

Barça heeft afgelopen zomer meerdere pogingen gedaan om De Jong een flink deel van zijn salaris te laten inleveren, maar zonder succes. Hoewel de problemen in de salarishuishouding nog geen verleden tijd zijn, hoeft de Oranje-international niet te vrezen voor eenzelfde situatie als een paar maanden geleden. "We zullen niets doen met de lopende contracten, die zullen we respecteren", vertelt Laporta.

Hoewel De Jong vanwege de financiële problemen in de vorige transferperiode nog in de etalage werd gezet door Barcelona, is hij nu niet meer te koop. "We zijn erg blij met hem. Hij is niet te koop. Frenkie is een grote naam in de voetballerij. Diverse clubs zijn in hem geïnteresseerd, maar hij is niet te koop", herhaalt Laporta het standpunt van de Catalaanse club.

In de nabije toekomst lijkt Barça wel een concurrent voor De Jong te halen, daar Sergio Busquets waarschijnlijk komende zomer vertrekt. Ruben Neves van Wolverhampton Wanderers zou voor die vacature in beeld zijn. "Dat is een geweldige speler, maar dat zijn zaken die intern worden besproken. Busquets zal niet voor eeuwig meegaan en we zijn intern bezig met het zoeken naar een adequate vervanger. Frenkie de Jong kan op die positie spelen, maar één speler is niet genoeg."

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

vleermuis
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

frenkie moet ook naar bayern gaan haha

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Veel te koud voor zijn meissie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen