Man United met één been in finale na droomavond voor Weghorst

25 januari 2023, 22:55

Manchester United staat met één been in de finale van de League Cup. De ploeg van trainer Erik ten Hag was woensdagavond met 0-3 te sterk voor Nottingham Forest. Op City Ground was een hoofdrol weggelegd voor Wout Weghorst, die zijn eerste doelpunt in dienst van Manchester United maakt. De return op Old Trafford wordt volgende week woensdag gespeeld.

Weghorst is amper twee weken speler van Manchester United, maar stond woensdag in de eerste halve finale van de League Cup tegen Nottingham Forest wel al voor de derde keer in de basis bij zijn nieuwe club. De Nederlandse spits verscheen afgelopen week tegen Crystal Palace (1-1) en Arsenal (3-2 verlies) ook al aan de aftrap bij The Red Devils. Voor Tyrell Malacia was er eveneens een basisplaats weggelegd. Hij verving Luke Shaw op de linksbackpositie.

Al in de zesde minuut kwam Manchester United op voorsprong dankzij een knappe goal van de man in vorm: Marcus Rashford. De Engelse aanvaller baande zich een weg tussen twee verdedigers en verschalkte doelman Wayne Hennessey in de korte hoek. Nottingham Forest leek vervolgens iets terug te doen via Sam Surridge, maar na ingrijpen van de VAR werd zijn doelpunt vanwege buitenspel afgekeurd. De treffer die Weghorst vlak voor rust maakte, telde wel. Hij anticipeerde goed na een gekeerd schot van Antony en schoot met buitenkant rechts raak.

In de tweede helft gebeurde er lange tijd relatief weinig. Nottingham Forest probeerde zich in de wedstrijd terug te vechten, maar was niet bij machte om aanvallend een vuist te maken. Manchester United haalde ondertussen de voet van het gaspedaal. Ten Hag hield ook alvast rekening met het drukke programma door Rashford tien minuten na rust te wisselen. Vlak voor tijd verschafte Manchester United zich een nog betere uitgangspositie door via Bruno Fernandes naar 0-3 uit te lopen.

Bij Manchester United kan de blik nu op de wedstrijd in de FA Cup tegen Reading van aankomend zaterdag. Vier dagen later volgt de return tegen Nottingham Forest. In de eventuele finale zal de ploeg van Ten Hag het opnemen tegen Newcastle United of Southampton.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen